latinica  ћирилица
20/02/2024 |  18:12 ⇒ 18:12 | Аутор: СРНА

Пономарјева: Република Српска најпоузданији савезник Русије и Бјелорусије

Република Српска је најпоузданији савезник Руске Федерације и Бјелорусије на Балкану, оцијенила је руски експерт за Балкан Јелена Пономарјева.
Јелена Пономарјева - Фото: СРНА
Јелена ПономарјеваФото: СРНА

- Република Српска је досљедан савезник Русије и Бјелорусије - навела је Пономарјева за Руску газету, коментаришући сусрет предсједника Републике Српске Милорада Додика са бјелоруским предсједиком Александром Лукашенком.

Пономарјева, која је руководилац Међународног института за развој научне сарадње и професор Катедре за упоредне политичке науке Московског државног института за међународне одосе при Министарству иностраних послова Русије, навела је да је са Додиком дошла респектабилна делегација.

- Већ су одржани разговори са предузећима, у области здравства су назначени конкретни кораци у сарадњи - напоменула је она.

Пономарјева, која је и аутор Телеграм-канала "Бијела сова", указала је да се Република Српска, пошто је руски савезник, посљедњих година налази под тешким притиском.

- Њени лидери су, због одбране историјске истине о рату у БиХ, подвргнути отвореном притиску, све до покушаја кривичног гоњења - закључила је Пономарјева.

Московски државни институт за међународне односе при Министарству иностраних послова Русије је један од водећих руских и свјетских факултета, који спрема стручњаке за 18 области.