Зимске олимпијске игре Сочи 2014.
од 07. до 23. фебруара 2014.
НА ПРОГРАМУ
ПОНУТОСРИЧЕТПЕТСУБНЕД
--:--
О ЕМИСИЈИ
Зимске олимпијске игре Сочи 2014.

XXII Зимске олимпијске игре ће бити одржане у Сочију у Русији, од 7. до 23. фебруара 2014. године. Током игара биће одржано 28 такмичења у 15 спортова, а 85 држава потврдило је учешће на Зимским олимпијским играма.

Петнаест зимских спортова је најављено као дио Зимских олимпијских игара 2014. Осам спортова је категоризовано као ледени спортови: боб, санкање, хокеј на леду, умјетничко клизање, брзо клизање, брзо клизање на кратким стазама и карлинг. Три спорта су категоризована као догађаји алпског скијања и сноубординга: алпско скијање, слободно скијање и сноубординг, а преостала четири спорта која су категорисана као нордијска су: биатлон, нордијско скијање, скијашки скокови и нордијска комбинација.

Сочи, град домаћин, изабран је 4. јула 2007. испред јужнкорејског града Пјонгјанга и аустријског Салцбурга на 119. засједању Међународног олимпијског комитета у Гватемали. Ово ће бити први пут да Русија организује Зимске олимпијске игре (Совјетски Савез је претходно организовао Љетње олимпијске игре 1980. у Москви).

Олимпијски парк Сочи изграђен је на самој црноморској обали, у Имеретинској долини, на свега 4 километара од границе са Грузијом. С температуром у фебруару од просјечно 8,3 степена Целзијусових и влажном суптропском климом Сочи ће бити најтоплији град икада који је био домаћин Зимских олимпијских игара.

 

XXII Зимске олимпијске игре у Сочију у Русији, од 7. до 23. фебруара 2014. године моћи ћете да пратите на програму Телевизије Републике Српске.

 

Редакција: Спортски програм

ТВ

Информативни програм

Спортски програм

Забавни програм

Документарни и страни програм

Културни, образовни и религијски програм

Дјечји и омладински програм