latinica  ћирилица
17/03/2019 |  19:09 ⇒ 19:15 | Аутор: ТАНЈУГ

Симић: Срби ће бранити државу

У Косовској Митровици, поводом нереда у Београду током демонстрација, Митровчани су се спонтано окупили, спремни да крену у главни град, тврди Танјуг.
Игор Симић (Фото:Tanjug / Rade Prelic) -
Игор Симић (Фото:Tanjug / Rade Prelic)

Они су се окупили како би, како каже потпредсједник Српске листе Игор Симић, уколико је потребно бранили државне институције.

- На данашњи дан када српски народ на Косову и Метохији обиљежава 15 година од страдања у погрому албанских екстремиста 2004. године уништавајући све српско пред собом, данас, и синоћ, имали смо прилике да видимо да петоколонаши у Београду покушавају да униште институције Србије и покушавају да окупирају легитимну и легалну власт, да преотму власт од народа зарад сопствених џепова и сопствених интереса - рекао је Симић.

Он додаје да Срби са Косова и Метохије већ 20 година знају како се бране и штите институције Републике Србије и Србија и истиче да су спремни да Србију бране и у Београду ако је потребно.

- Спремни смо ако је потребно да бранимо Србију од оних који је доживљавају као мјесто гдје могу да узму новца колико им је потребно, а да их апсолутно није брига за обичан народ - наводи Симић.

Позвао је све Србе широм централне Србије да не насједају на провокације "петоколонаша - Ђиласа, Јеремића, Обрадовића" и истакао да је потребно да сви у држави буду јединствени више него икада како непријатељима не би дали, како каже, повода да се радују због онога што се дешава у Београду.

Симић истиче да радује то што је највећи број - 95 одсто грађана централне Србије, прије свега Београда, али и осталих градова, као и у Косовској Митровици "те протесте које организују милионери апсолутно игнорисао и није желеи да им да никакав легитимитет".