latinica  ћирилица
Моје мјесто
Документарни серијал
Моје мјесто
16:20
НА ПРОГРАМУ
ПОНУТОСРИЧЕТПЕТСУБНЕД

О ЕМИСИЈИ
Моје мјесто

Нова емисија на програму РТРС-а

од Јесење шеме

 

У емисији доносимо приче појединаца који својим радом, искуством и знањем стварају квалитетнији живот за себе и своју породицу у Републици Српској и служе као примјери ужој и широј заједници.

Серијал се кроз животне приче људи бави идејом и начином повратка из иностранства и питањем-Зар је живот у иностранству бољи него овдје?

Зашто нам одлазе љекари, програмери, економисти и сви други који своје дипломе мукотрпно стечене могу људски да наплате? Да ли туђина и носталгија разарају душу?
''Моје мјесто'' вам доноси одговоре на сва ова питања.

У првим емисијама причамо са умјетницима, докторима наука, професорима, људима који својим примјером промовишу опстанак у Републици Српској. О њима говоре њихови најближи, пријатељи, кумови, радне колеге. Свака прича има свој печат који је уткан у дубину душе и остаје као вјетар у леђа будућим генерацијама.
Да ли је прави успјех бити господар свога времена а живјети на своме? Можемо ли промијенити начин гледања, остати и покренути се?

Аутори емисије Недељко Лајшић и Далиборка Бајић

 

Аутори емисије Недељко Лајшић и Далиборка Бајић

Редакција: Документарни и страни програм

Контакт:

16:20 | уторак, 03. Октобар
Гост Марио Црнковић
У емисији ''Моје мјесто'' причамо са великим заљубљеником у природу и оштрим борцем против изградње одлагалишта нуклеарног отпада на Трговској гори поред Двора. Марио Црнковић, оснивач еко-удружења ''Грин-тим'' и један од главних протагониста документарца '' Отпадници''. Запослен је као стручњак и ИТ сектору, обожава ријеку Уну јер то сматра својим мјестом, а како нам каже, труди се да бар на неки начин заштити природна богатства која имамо.