latinica  ћирилица
31/08/2019 |  08:09 ⇒ 08:46 | Аутор: РТС

Новак: Играо сам цијели меч без бола, то је најважније

Новак Ђоковић пласирао се у четврто коло овогодишњег Ју-Ес опена побједом над Денисом Кудлом и након меча потврдио да није осјећао бол у лијевом рамену, који га је мучио ових дана. Ђоковић је у претходном сусрету био у великим проблемима и размишљао чак и о одустајању, али је сада ситуација много боља.

Срећом, био је потпуно спреман и против домаћег играча (6:3, 6:4, 6:2) одиграо најбољу партију у Њујорку.

- Имао сам могућност да играм без бола и то је најважније у овом тренутку. Задовољан сам што сам на тај начин завршио меч. Не желим превише да причам о здравственом стању - поновио је Ђоковић непосредно послије тријумфа.

Новак је истакао да је учинио све како би неутралисао снажан бол који је осјећао.

- Овдје сам већ неколико недјеља, нисам желио да тренирам јуче, већ сам хтио да се опоравим. Посветио сам се третманима, како бих санирао бол који сам осјећао. Хвала свима који су остали овако касно да нас бодре - додао је он.

Следећи противник биће му Стан Вавринка, против којег је води 19-5 у међусобном скору, али је изгубио посљедњи окршај – било је то у финалу овог турнира 2016. године.

- Имали смо неколико сјајних битака свуда, посебно овдје. Изгубио сам посљедњи меч од њега, у финалу 2016. године. Он је троструки гренд слем шампион, веома је квалитетан и посједује снажне ударце - закључио је Ђоковић.