latinica  ћирилица
30/05/2020 |  08:27 | Аутор: Независне

Отварање језера на Мањачи пролонгирано за средину јуна

Свечано отварање туристичко-рекреативног комплекса на језерима на Мањачи, које је било заказано за 1. јун, због неповољних временских услова биће помјерено највјероватније до средине јуна, рекао је за "Независне" Драшко Илић, директор Центра за развој пољопривреде и села.
Туристички комплекс на језерима на Мањачи - Фото: РТРС
Туристички комплекс на језерима на МањачиФото: РТРС

- Наше жеље и амбиције биле су да комплекс буде отворен 1. јуна, али такав комплекс на отвореном захтијева боље временске прилике, а посљедњих дана погоршана временска ситуација нас је успорила у извођењу појединих радова - рекао је Илић.

Додао је да се тренутно ради на модернизованој улазној саобраћајници, трим-стазама те завршним радовима на хладарама.

- Са сарадницима који су с нама од почетка изградње овог комплекса договорили смо да, најкасније до 15. јуна, уселе своје дјелатности. Имали смо састанак и са људима из Параглајдинг клуба, јер желимо посјетиоцима да омогућимо да у новом комплексу искусе и параглајдинг - казао је Илић.

Према његовим ријечима, у међувремену се ради и на завршетку мултимедијалне позорнице, те ће на отварању бити у функцији монтажна позорница.

- Ради се и на префабрикацији контејнера који ће бити продајни простори за мали тржнички простор који градимо на улазу - навео је Илић те додао да се припремају и надају добрим временским условима како би сви радови били на вријеме завршени.

Грађани који желе да дођу на овај локалитет могу то да учине и сада и да уживају у лијепом амбијенту, рекао је Илић, истичући да ће о тачном термину свечаног отварања јавност бити правовремено обавијештена.