latinica  ћирилица
18/09/2022 |  21:10 ⇒ 22:15 | Аутор: СРНА

Стевандић: Странци не могу да бирају ко ће водити народ

Предсједник Уједињене Српске Ненад Стевандић поручио је вечерас у Добоју да тај град није случајно изабран за централни скуп странке и да са тог мјеста треба да се поручи да странци и ОХР не могу да бирају онога ко ће да води народ.
Добој-трибина Уједињене Српске - Фото: СРНА
Добој-трибина Уједињене СрпскеФото: СРНА

Стевандић је рекао да Добој има посебно мјесто у овој странци, јер је велики и погранични град који треба да се развија.

- Спремали су се они у протекле четири године да на разне начине поставе овдје своје кандидате, да побједе и Добој је био један од мета да се онеспособи као најчвршћи и најорганизованији град - рекао је Стевандић током обраћања на предизборној трибини Уједињење Српске у Добоју.

Он је поручио да већи број посланичких мјеста Уједињеној Српској гарантује да се повећа број неријешених проблема у Републици Српској.

Стевандић је позвао чланове да на инокосним функцијама дају своје повјерење кандидатурама Жељке Цвијановић и Милорада Додика, који су вечерас присуствовали скупу.

Кандидат СНСД-а за предсједника Републике Српске Милорад Додик захвалио је за партнерски однос и указао да са Уједињеним Српском дијели заједнички вриједносни систем о будућности Републике Српске.

Он је поручио да је БиХ заједница два ентитета и три народа, као и да другачије од тога не може бити.

      View this post on Instagram

A post shared by Жељка Цвијановић (@zeljka.cvijanovic)

- Република Српска мора бити стабилна, окренута развоју. Република Српска више није заједница која се бави одређеним социјалним давањима, ми данас инвестирамо - изјавио је Додик.

Додик је најавио да у новом мандату жели да изградњом ауто-пута споји Бањалуку-Добој-Београд, што би било први пут да се Срби с ове стране Дрине квалитетно комуникацијски споје са Београдом, а што им је раније кроз историју било онемогућавано.

Он је поручио да Република Српска не смије изгубити своју слободу.

- Ако се она изгуби - губи се и држава. Република Српска је држава и то данас многе нервира - рекао је Додик.

Кандидат за српског члана Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић указала је на добру коалициону сарадњу са Уједињеним Српском, за коју очекује да ће се наставити и након 2. октобра, у борби за добробит Републике Српске.

- Република Српска мора да буде своја на своме, да сама управља својим процесима, те да не буде у рукама туђинаца који јој не мисле добро - нагласила је Цвијановић.

Носилац листе Уједињене Српске за Народну скупштину Републике Српске из Изборне јединице пет Сретко Ђурковић сигуран је да ће ова изборна јединица обезбиједити један директан мандат за Народну скупштину Републике Српске као и у Парламентарну скупштину БиХ.

Носилац листе Уједињене Српске за Парламентарну скупштину БиХ из Изборне јединице два Милан Новитовић поручио је да ова странка има озбиљне и часне људе који ће у Сарајеву бранити Републику Српску.

- Борићемо се за српско јединство у Сарајеву, не да би неког уцјењивали, већ да би имали потенцијал да све одлуке донесене у Сарајеву буду у интересу грађана Републике Српске - поручио је Новитовић.

На трибини су представљени кандидати Уједињене Српске за Народну скупштину Републике Српске и Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ.