latinica  ћирилица
21/09/2022 |  20:41 ⇒ 22/09/2022 | 10:38 | Аутор: СРНА

Стевандић: Очекује се један посланички мандат у Изборној јединици девет

Предсједник Уједињене Српке Ненад Стевандић рекао је у Требињу да би Уједињена Српска требало да у Изборној јединици девет освоји један посланички мандат, а рјешења која је ова странка понудила у економском, друшвеном и привредном пољу су препознали грађани.
Ненад Стевандић -
Ненад Стевандић

Он је новинарима прије централне трибине у том граду рекао да се нада да ће преостати и више гласова за компензационе мандате у Народној скупштини Републике Српске и Парламентарној скупштини БиХ.

- У овом моменту ми из седам изборних јединица имамо обезбијеђено око седам директних мандата, у двије изборне јединице од тих седам два. Рјешења која смо понудили у економском, друштвеном и привредном пољу препозната су од грађана, али ми сматрамо да увијек можемо боље - навео је Стевандић, који је носилац кандидатске листе Уједињењене Српске за Народну скупштину Републике Српске из Изборне јединице три.

Кандидат Уједињене Српске за Парламентарну скупштину БиХ у Изборној јединици три Мијат Шаровић рекао је новинарима да је ова странка кохезиони фактор у Српској.

- Сматрамо да је сваки грађанин Републике Српске значајан и боримо се за сваког грађанина и за цијелу Српску - рекао је Шаровић.

Носилац листе Уједињене Српске за Народну скупштину Републике у Изборној јединици девет Милан Ковач рекао је новинарима да се у овој странци убрзано ради на припреми нових законских рјешења како би се уредиле одређене области друштва.

- Анализирали смо и припремили Нацрт закона о забрани располагања државним капиталом у јавним предузећима која су од стратешког интереса за развој Републике Српске јер вјерујемо да ћемо на тај начин најбоље заштити наше ресурсе и обезбиједити такве услове да се равномјерно развијају сви крајеви у Републици Српској - рекао је Ковач.

На трибини Уједињене Српске у Требињу вечерас су представљени кандидати ове странке за Народну скупштину Републике Српске и Парламентарну скупштину БиХ.