latinica  ћирилица
21/09/2022 |  21:44 ⇒ 22/09/2022 | 10:44 | Аутор: СРНА

Шаровић: Зворник треба да се развија као озбиљан регионални центар

Кандидат СДС-а за српског члана Предсједништва БиХ Мирко Шаровић изјавио је вечерас да Зворник треба да се развија као озбиљан регионални центар.
Мирко Шаровић -
Мирко Шаровић

Шаровић је рекао да ће странке окупљене око СДС-а на томе и радити.

Кандидат ПДП-а за предсједника Републике Српске Јелена Тривић је рекла новинарима, прије почетка централне трибине СДС-а, ПДП-а и Листе за правду и ред Небојше Вукановића, да ће након 2. октобра многе ствари бити другачије.

На питање о њеном састанку са Кристијаном Шмитом, Тривићева је навела да се држи закључака Народне скупштине Републике Српске у којима је речено да Шмит није изабран у складу са процедурама.

"Са Шмитом су разговарали и предсједник Србије Александар Вучић и Његова светост патријарх српски Порфирије, па не видим разлог да одбијем тај састанак", рекла је Тривићева.

Носилац листе СДС-а за Народну скупштину Републике Српске у Изборној јединице седам Драгомир Васић рекао је да очекује убједљиву побједу Тривићеве и Шаровића.

Према његовим ријечима, потребан је предсједник Републике Српске који ће изражавати јединство свих грађана, Народна скупштина која ће доносити праведне и добре законе у корист народа, те јака и способна Влада да те законе спроводи, али и да сви грађани пред законом буду једнаки.

Носилац листе ПДП-а за Народну скупштину Републике Српске у Изборној јединици седам Митар Видаковић рекао је да Зворник има доста могућности за развој.

"Зворник ће добити модерну саобраћајницу кроз исток Републике Српске која ће отворити могућност за развој и нова запошљавања", рекао је Видаковић.

Небојша Вукановић вечерас се није појавио на Централној трибини СДС-а и ПДП-а у Зворнику, иако је био најављен.