latinica  ћирилица
22/09/2022 |  10:49 ⇒ 10:51 | Аутор: СРНА

Ђокић: И даље ћемо подстицати развој цијеле Српске

Носилац листе за Народну скупштину у Изборној јединици шест Петар Ђокић поручио је вечерас у Прњавору да коалиција СП-НДП-СНП жели и даље помагати и подстицати развој цијеле Републике Српске.
Петар Ђокић -
Петар Ђокић

Ђокић је на предизборном скупу ове коалиције рекао да економски раст подразумијева и могућност осигурања више средстава за различите видове буџетске подршке како би имали веће пензије, плате, социјална издвајања, више средстава за подршку пољопривредној производњи, реалном сектору, привреди Републике Српске, те за здравство, образовање, културу и спорт.

Он је истакао да је поносан на остварене резултате који се огледају у више од 2,2 милијарде КМ уговорених инвестиција и најавио да се покрећу нови пројекти чија је вриједности око милијарду КМ.

"То ће препородити и промијенити бројне крајеве Републике Српске гдје ће се такви објекти градити, осигураћемо више средстава као накнаду која ће ићи у буџете локалних заједница за разне видове подршке, а једна од општина којима ћемо помагати је и Прњавор", поручио је Ђокић.

Он је позвао грађане да још масовније подрже СП који има сјајне кандидате, одговорне, посвећене људе који желе да стварају нове резултате.

"Међу њима је много младих, тражимо и правимо спој младости, искуства, знања и способности за оно што људи желе и могу да раде. Увјерен сам да ће тако ово друштво напредовати, а и ми као партија бити поносни на наш допринос и резултате које ћемо стварати", рекао је Ђокић.

Носилац листе за Народну скупштину Републике Српске у Изборној јединици два Жељко Бабић каже да ће се као будући посланик залагати да дјечији доплатак буде право сваког дјетета у Српској, за увођење прелевмана на пољопривредне производе и измјену и допуну Закона о играма на срећу.

Кандидат за посланика у Народној скупштини Републике Српске у Изборној јединици два Горан Земун каже да ће коалиција СП-НДП-СНП радити на економском развоју Српске како би могле бити спровођене све политике у вези са запошљавањем, повећањем плата, бољим здравством, школством и свим другим значајним областима.

Кандидат за посланика у Народној скупштини Српске из исте изборне јединице Лазар Макивић рекао је да ће његов циљ бити останак младих на селу јер сматра да радом у властитим домаћинствима могу себи обезбиједити солидне услове за живот умјесто да одлазе у иностранство гдје су грађани другог реда.

Носилац листе кандидата за Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ у Изборној јединици један Давор Стрика рекао је да су вечерас грађанима Прњавора представили политике и вриједности које ће заступати кандидати коалиције.

"Ми из СП-а заједно са коалиционим партнерима потпуно смо убијеђени у побједу на предстојећим изборима јер имамо најбоље могуће кандидате за обје листе и зато што имамо политике које су грађани Српске препознали у претходном периоду, а оне подразумијевају раст просјечне минималне плате, раст пензија и то су принципи од којих нећемо одустати", поручио је Стрика.