latinica  ћирилица
22/09/2022 |  19:30 | Аутор: СРНА

Чубриловић: Очекујемо један посланички мандат у Изборној јединици девет

Предсједник Демократског савеза Недељко Чубриловић изјавио је вечерас у Требињу да ова странка очекује један посланички мандат у Изборној јединици девет, те да ће у Народној скупштини Републике Српске бити заступљена у капацитету који ће омогућити да пресудно утичу на спровођење ставова странке.
ДЕМОС - Фото: СРНА
ДЕМОСФото: СРНА

Чубриловић је рекао новинарима прије трибине да на предстојећим општим изборима ДЕМОС очекује бољи резултат него на локалним, те додао да очекују да ће имати и један мандат у Парламентарној скупштини БиХ.

Према његовим ријечима, жеља је да се компромисним рјешењима долази до заједничких ставова који ће бити прихватљиви и дуготрајни на овим просторима, много више од онога што предлажу представници странаца и појединих амбасада, а то су нека наметнута рјешења.

- Надам се да ћемо послије избора уз компромисна рјешења, прије свега у Републици Српској доћи до остварења свих циљева, а то је да се поштује Дејтонски мировни споразум и да сами одлучујемо о својој судбини - рекао је Чубриловић, који је носилац листе за Народну скупштину Републике Српске у Изборној јединици три.

Предсједник Градског одбора ДЕМОС-а у Требињу Срђан Савић, који је кандидат за посланика у Народној скупштини Републике Српске из Изборне јединице девет,
рекао је да ће се, уколико добије мандат, приоритетно залагати за изградњу путне инфраструктуре, улагање у реални сектор и искориштавање природних богатстава Херцеговине.

Савић је додао да је ДЕМОС-у приоритет Република Српска и да ће се ова партија
залагати за укидање канцеларије високог представника у БиХ, јачање правне државе, као и институција у Српској.

Носилац кандидатске листе за Народну скупштину Републике Српске у Изборној јединици девет Споменко Стојановић рекао је новинарима да је међу приоритетима ДЕМОС-а јачање привреде, што ће условити побољшање и осталих сегмената друштва.

Изборној трибини ДЕМОС-а у Требињу на којој су представљени кандидати ове странке за Народну скупштину Републике Српске и Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ присуствовао је и предсједник Градског изборног штаба СНСД-а Требиње Мирко Ћурић и представници коалиционих партнера ДЕМОС-а.