latinica  ћирилица
24/09/2022 |  23:03 ⇒ 23:04 | Аутор: СРНА

Нешић: Фокус на економији није занемаривање националних интереса

Кандидат ДНС-а за члана Предсједништва БиХ Ненад Нешић Нешић истакао је да ће мјере из економског програма ДНС-а омогућити отварање 10.000 радних мјеста, али и да фокус на економију не значи занемаривање националних интереса, већ чврст став и у Сарајеву и у иностранству када је ријеч о Републици Српској.
Ненад Нешић - Фото: СРНА
Ненад НешићФото: СРНА

Нешић је током посјете Градишци заједно са кандидатом за предсједника Републике Српске Радиславом Јовичићем, рекао да положај Градишке треба користити да се више и боље ради и производи за извоз, као и да се сарађује.

"Нажалост, сада је Градишка више полигон за одласке него мотор развоја. Глас за ДНС је глас да градимо мостове и фабрике, а не да копамо ровове", изјавио је Нешић.

Јовичић је рекао да је да план ДНС-а значи издвајање 100 милиона КМ за субвенционисање кредита за покретање бизниса, али и бригу о борцима и националним темама, саопштено је из те странке.

"Програм ДНС-а је национално рационалан. То је програм за оне који су бранили и стварали нашу земљу и за оне који је сада граде и који су њена будућност, а то су мајке, то су млади и то су сви наши радници. Просјечна плата мора бити 2.000 КМ и биће када примјенимо све наше мјере", поручио је Јовичић.