latinica  ћирилица
26/09/2022 |  10:35 ⇒ 10:36 | Аутор: СРНА

Шпирић: Извјестан пораз Шаровића и Тривићеве на предстојећим изборима

Потпредсједник СНСД-а Никола Шпирић сматра да је на предстојећим изборима извјестан пораз кандидата СДС-а за српског члана Предсједништва БиХ Мирка Шаровића и Јелене Тривић из ПДП-а за позицију предсједника Републике Српске.
Никола Шпирић - Фото: РТРС
Никола ШпирићФото: РТРС

- С обзиром на то да је предизборна кампања у финишу, одржан је састанак међународних инструктора и руководства СДС-а и ПДП-а и јасно им је саопштено да су, када је у питању позиција за српског члана Предсједништва БиХ и за предсједника Републике Српске, за опозицују та мјеста изгубљена. Пораз Шаровића и Тривићеве је извјестан - рекао је Шпирић Срни.

Шпирић је навео да, што се тиче опозиције и ових избора, народним рјечником речено, "опет Јово на ново".

- Оно што су им највеће замјерке, како ми кажу високопозиционирани активисти СДС-а, је наступ у више колона, без идејности и сијање илузија када су бирачи у питању. Оно што је интересантно јесте да су изразили спремност да с њима раде и послије избора у смислу да наступају у једној колони, што значи интеграција СДС-а, ПДП-а и осталих опозиционих партија, али се појављује проблем кога од кадрова задржати - истакао је Шпирић.