latinica  ћирилица
27/09/2022 |  20:08 ⇒ 20:15 | Аутор: СРНА

Ђокић: За развој свих дијелова Српске

Носилац листе СП-а за Народну скупштину Републике Српске у Изборној јединици шест Петар Ђокић изјавио је да је ова партија за развој свих дијелова Српске с акцентом на енергетику у Херцеговини и да очекује најмање један директан мандат у републичком парламенту из Изборне јединице девет.
Требиње-СП - Фото: СРНА
Требиње-СПФото: СРНА

Ђокић је истакао да је у Херцеговини до данас уговорена изградња нових енергетских објеката вриједности 2,2 милијарде КМ, који ће промијенити живот у овој регији.

Ђокић је у Требињу рекао да је у овом граду планирана изградња три соларне електране, да ће ти објекти бити изграђени и у осталим општинама у наредних пет година, те да ће оне од тога имати велику корист јер ће концесиона накнада бити кориштена за њихов развој.

Он је истакао да коалиција подржава кандидате СНСД-а за за предсједника Републике Српске Милорада Додика и за српског члана Предсједништва БиХ Жељку Цвијановић, те је изразио увјерење да ће добити подршку на овом подручју.

Кандидат СП-а за Народну скупштину Републике Српске из Изборне јединице девет Рајко Ћапин рекао је да су принципи ове странке хуманост, солидарност и равноправност.

Кандидат Социјалистичке партије за Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ из Изборне јединице три Биљана Драгичевић рекла је да ће своје дјеловање, ако је изаберу, заснивати на очувању Републике Српске и јачању социјалног и економског развоја.

На предизборној трибини коалиције СП-НДП-СНП у Требињу представљени су кандидати за Народну скупштину Републике Српске у Изборној јединици девет као и кандидати за Представнички дом БиХ у Изборној јединици три.