latinica  ћирилица
27/09/2022 |  20:13 ⇒ 20:23 | Аутор: СРНА

Чубриловић: Очекујемо велику подршку

Предсједник ДЕМОС-а Недељко Чубриловић рекао је да ова странка очекује велику подршку на предстојећим изборима јер су, како је рекао, гласачима предложили кандидате који су остварени у својим професијама, имају циљеве и знају како да их реализују.
Крупа на Врбасу-ДЕМОС - Фото: СРНА
Крупа на Врбасу-ДЕМОСФото: СРНА

Чубриловић, који је и носилац страначке кандидатске листе за Народну скупштину Републике Српске у Изборној јединици три, поновио је да је основна мисао актуелне страначке кампање била да се путем политичких компромиса долази до најприхватљивијих рјешења за грађане и Републику Српску.

- Вјерујемо да смо успјели да објаснимо наш циљ, а то је стабилан посланички клуб унутар Народне скупштине који ће моћи да промовише наше идеје и намеће позитивна рјешења и својим коалиционим партнерима. Ако то остваримо, бићемо потпуно задовољни и овим изборима, поготово кампањом - рекао је Чубриловић у Крупи на Врбасу код Бањалуке гдје је имао предизборни скуп.

Кандидат ДЕМОС-а за Народну скупштину Републике Српске у Изборној јединици три Боран Босанчић рекао је да велики број грађана на скупу у Крупи на Врбасу показује спремност ове партије за опште изборе.

- Наш основни задатак и посао у наредне четири године биће рад на демографској обнови Српске, прије свега развоју села. Вјерујем да ћемо имати изабране посланике из ових крајева који ће то моћи да реализују - рекао је Босанчић.

Носилац листе ДЕМОС-а за Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ у Изборној јединици један Слободан Станаревић рекао је да је у кампањи успјешно представљен страначки програм, те да се нада добром изборном резултату.

- Надамо се да ћемо имати шест-седам посланика у парламенту Српске и, наравно, посланика у парламенту БиХ - рекао је Станаревић и додао да треба радити на стварању таквих услова да се народ почне враћати у Српску, да не одлази.

Предизборни скуп одржан је у дворишту Основне школе "Војислав Илић", а присуствовали су му представници руководства ДЕМОС-а, бројни функционери, чланови и симпатизери ове странке, те грађани.