latinica  ћирилица
29/09/2022 |  17:56 ⇒ 19:41 | Аутор: СРНА

Додик: Oпшти избори важни за опстанак Републике Српске (ФОТО)

Кандидат за предсједника Републике Српске Милорад Додик истакао је данас у Станарима да су општи избори веома важни за Србе и опстанак Републике Српске због чега је увјерен да ће подршку добити кандидати СНСД-а.
Жељка Цвијановић и Милорад Додик у Станарима (фото: instagram.com/zeljka.cvijanovic) -
Жељка Цвијановић и Милорад Додик у Станарима (фото: instagram.com/zeljka.cvijanovic)

Додик је нагласио потребу да побиједи СНСД јер је у питању опстанак Републике Српске, а на сцени су они који желе да реализују сценарио њемачког Бундестага да се БиХ треба организовати без Републике Српске и Федерције БиХ.

- Уколико ми не побиједимо, и то вам не говорим да вас лажем или блефирам, већ је такав контекст, неће бити Републике Српске за шест мјесеци - рекао је Додик на предизборном скупу у Станарима.

Он се противи ставовима опозиције који хоће налогодавце да би их слушали и разградили Републику Српску коју, како је рекао, СНСД жели да јача, са довољно хране и енергије.

- Ми хоћемо Републику Српску видљиву и самосталну у оквиру Дејтонског споразума. Поштујемо устав БиХ али ако он није могућ да се испоштује не прихватам такву БиХ - изјавио је Додик.

      View this post on Instagram

A post shared by Жељка Цвијановић (@zeljka.cvijanovic)

Кандидат за српског члана Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић очекује велику побједу СНСД-а, за који каже да је највећа политичка снага у Републици Српској.

Она је захвалила грађанима што СНСД-у дају подстицај да води Републику Српску и навела да је сигурна у подршку Додику јер функција предсједника Српске тражи да у свијету зна да прича, да познаје стратешке циљеве ЕУ, да брани став Републике Српске, а не да буде обичан слушалац и извршилац страних налога.

Цвијановић је поручила да Републици Српској данас више него икад треба стабилна Влада, а претпоставка је за то стабилна већина у Народној скупштини Републике Српске.

- Исто тако на нивоу БиХ бранићемо интересе Републике Српске, као српски члан Председништва БиХ бићу ја, која ћу заједно са нашим делегатима у Представничком дому Парламентарне скупштине радити онај прави патриотски посао, а он никада није усмјерен против других, али одбити ћемо сваки напад - изјавила је Цвијановић.

Носилац листе СНСД-а за Народну скупштину Републике Српске из Изборне јединице пет Александар Суботић позвао је грађане да изађу на изборе за које очекује да ће проћи фер и коректно, као и да ће СНСД побиједити.

Кандидат СНСД-а за посланика у Народној скупштини Републике Српске из Изборне јединице пет Сретенка Стевановић такође очекује сигурну побједу јер је СНСД показао и доказао како се брани и чува Република Српска.

Каандидат СНСД-а за Парламентарну скупштину БиХ из Изборне јединице два Сања Вулић каже да се већ данас може најавити сигурна изборна побједа СНСД-а.

- Грађани Републике Српске, српски народ, су свједни ко може да сачува Српску и све оно што нам је остављено у аманет, а то су управо Цвијановић и Додик - рекла је Вулићева и нагласила да нема мјеста авантуризму када је у питању Српска.