latinica  ћирилица
29/09/2022 |  21:43 ⇒ 21:53 | Аутор: СРНА

Додик: Лакташи - знак побједе и мјесто нашег успјеха (ФОТО)

Кандидат СНСД-а за предсједника Републике Српске Милорад Додик рекао је вечерас пред 5.000 људи на предизборној трибини у Лакташима да је увјерен у своју велику побједу, као и побједе страначких парламентарних листа и Жељке Цвијановић за позицију српског члана Предсједништва БиХ.
СНСД у Лакташима (Фото: twitter.com/SNSDDodik) -
СНСД у Лакташима (Фото: twitter.com/SNSDDodik)

Додик је рекао новинарима да је у кампањи прешао готово милион километара, те обишао многа мјеста, окупио више од 250.000 људи.

- Овдје у Лакташима нас је дочекало 5.000 људи што је знак наше побједе. Овдје смо то чинили редовно и наставићемо. Дакле, дошао сам да са својим суграђанима подијелим радост успјеха и побједе. Ми овдје очигледно успијевамо и ово је мјесто нашег успјеха - рекао је Додик.

Он каже да ће, ако буде изабран за предсједника, чувати мир, самосталност и економску и сваку другу стабилност Српске, те сарађивати са пријатељима Републике – Србијом, Русијом, Мађарском, Кином, Израелом...

Додик каже да је битно отворити дијалог са западним земљама у смислу рјешавања питања важних за глобалне односе.

Он је рекао да онима који су безначајни у политичком смислу нико не пријети нити им ишта говори.

      View this post on Instagram

A post shared by Жељка Цвијановић (@zeljka.cvijanovic)

- А пошто смо ми /Додик и предсједник Србије Александар Вучић/ важни и колосални онда нам наравно пријете. Али ми смо научили да то одбацимо са рамена и леђа, и идемо даље у интересу српског народа. Српска данас никада није имала више међународних пријатеља. Поносан сам на првог човјека Мађарске Виктора Орбана, на Владимира Путина, Вучића, Израел, а имаћемо добре односе и са новом италијанском Владом, као и свима који желе с нама да разговарају - рекао је Додик.

Он је навео да је неприхватљиво омаловажавање, урушавање и потцјењивање Српске. "Апсолутно је јасно куда се крећемо. БиХ може преживјети ако се врати у оквире Устава. Ако се у ове четири наредне године не врати Уставу, онда је неће бити, а Српска ће бити самостална", рекао је Додик.

Он је оцијенио да западне санкције Русији само Западу доносе силне проблеме, док Русија никада боље финансијски није стајала.

Додик је у вези са тим рекао да је неприхватљиво уводити санкције Србији због њеног политичког става према Русији.

- То је неприхватљиво за европске вриједности - рекао је Додик.

Носилац листе СНСД-а за Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ у Изборној јединици један Небојша Радмановић рекао је да је СНСД најбоља партија, која има најбоље кандидате и зато добија изборну подршку широм Српске.

- Зато ће Додик бити предсједник Српске, а Цвијановић српски члан Предсједништва БиХ. С њима на челу одбранићемо Српску. Такође, потребан нам је што већи број посланика у Народној скупштини како би се Српска сачувала и развијала. То значи стабилну Владу и доноси стабилност Српске - рекао је Радмановић на трибини.

Предизборном скупу су присуствовали кандидат СНСД-а за српског члана Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић, кандидати СНСД-а у Изборној јединици два и други, представници руководства, бројни функционери, чланови и симпатизери ове странке, те грађани