latinica  ћирилица
ЈАДРАНКА СТОЈАКОВИЋ | 11/03/2013 | 14:21

Идеалан поклон за романтичаре!

Компилација од 45 пјесама, на 3 ЦД призива бројне успомене и буди носталгију. Знамо да је многим умјетницима тешко издвојити омиљену пјесму, али Јадранка је има - то је пјесма “Што те нема”. Ова пјесма успјела је емотивно да дотакне људе у различитим земљама широм планете, јер је 2007. године проглашена за једну од 10 најпознатијих свјетских етно- пјесама свих времена.

 ЈАДРАНКА СТОЈАКОВИЋ

умјетница која слика

БОЈЕ ЗВУКА” 

 

Старије генерације добро се сјећају Јадранке Стојаковић, изванредне умјетнице и кантауторке. Многима су њене пјесме подсјетник на младост, на прве љубави и пријатељства.

 “Све смо могли ми да је дужи био дан, да си нашао за ме мало времена” - пјевала је Јадранка , а многи, вођени емоцијама и љубавним краховима, ову пјесму доживљавали су као личну химну. “Што те нема”, “Вјерујем” и многе друге баладе актуелне су и дан- данас, а захваљујући Музичкој продукцији Радио Телевизије РС неке нове генерације заљубљеника у квалитетну музику, у прилици су да се упознају са њеним музичким опусом.

 Ових дана у издању Музичке продукције, у продаји је компилација “БОЈЕ ЗВУКА” од 3 ЦД-а, на којим се налази 45 пјесама, као и ДВД издање концерта који је умјетница, заједно са колегиницама из Јапана, одржала у Банском двору у Бањалуци. 

Током каријере дуге 40 година било је много великих хитова, стога сузити избор на најљепших 45 пјесама није био нимало лак задатак.

 Помогле су и продукцијске Музичке куће: ПГП-a, Кроација Рекордс-а и БХРТ-а, али и блиски сарадници. Јадранка је 2009. године, након 25 година, одржала концерт у Бањалуци, на ком су јој се придружиле двије јапанске музичарке које су свирале на традиционалним инструментима. Иако је прошло поприлично времена од како се вратила на наше просторе и данас одржава контакте са пријатељима које је упознала у Јапану.

Када размишља о годинама које је провела у Земљи излазећег сунца, признаје да јој помало недостају ситнице и мали ритуали, као што је испијање егзотичних чајева у комбинацији са специфичним грицкалицама. Ипак, захваљујући лијепим гестовима пријатеља из Јапана и данас има прилику да ужива у томе. Наиме, они јој као знак пажње шаљу омиљене чајеве и грицкалице. Сарадња се наставила и на професионалном нивоу, јер тренутно ради музику за једну јапанску пјесму.

 Јадранка Стојковић је већ двије године запослена као музички уредник у Музичкој продукцији Радио Телевизије Републике Срспке. Овај посао је испуњава, јер јој омогућава да своје искуство несебично пренесе млађим генрацијама.

 А њена публика је редовно прати на фејсбук- страници, на којој јој упућују писма подршке, те жеље за оздрављење. Неки од њих се у својим коментарима присјећају догађаја на које их асоцирају Јадранкине пјесме.

 Кемал Монтено, Здравко Чолић, Радојка Шверко, само су неки од пријатеља са којима је ова умјетница и данас блиска. На промоцију њене компилације нису могли доћи, али су је зато подржале радне колеге и бројни пријатељи.

 Компилација од 45 пјесама, призива бројне успомене и буди носталгију. Знамо да је многим умјетницима тешко издвојити омиљену пјесму, али Јадранка је има - то је пјесма “Што те нема”.

 Ова пјесма успјела је емотивно да дотакне људе у различитим земљама широм планете, јер је 2007. године проглашена за једну од 10 најпознатијих свјетских етно- пјесама свих времена.

 А ускоро нас очекује и "Књига успомена", коју су припремиле Јадранка Стојаковић и Милка Черемиџић.

 Компилације са најљепшим пјесмама као и двд са концерта у Бањалуци, од 7. марта можете потражити на трафикама "Минутица", као и у "Дидаковим" продавницама широм Републике Српске.

 Идеалан поклон за романтичаре!

 

Дуња Ивић