latinica  ћирилица
ЕТНО-ГРУПА "ИВА" | 03/07/2014 | 08:52

Етно-група "Ива" представила спот за пјесму "Снијег паде"

Поводом 10 година од постојања етно-групе "Ива" из Добоја, вечерас је премијерно приказан спот за пјесму "Снијег паде".

Спот који је премијерно представљен вечерас на Телевизији РС, као и у Мек Тир пабу у Бањалуци, настао је у сарадњи са Mузичком продукцијом РТРС и Академијом умјетности из Бањалуке. 

Спот Етно-група "Ива" за пјесму "Снијег паде" можете погледати овдје.

 Етно- група "Ива" увелико ради на новом албуму и снимила је већ четири нове композиције, а спот "Снијег паде" је најавни сингл. С обзиром на то да сваке друге године студенти Академије умјетности Универзитета у Бањој Луци, по наставном програму Студијског програма драмске умјетности, имају задатак да сниме један музички спот, ове године, студент Дарио Ђураковић, изабрао је пјесму "Снијег паде", за свој испитни рад за који је добио највишу оцјену.

Фотографије са промоције спота Етно-групе "Ива" можете погледати овдје.

Музички спот сниман је четири дана на три локације (Mac Tire Pub, тврђава Кастел и жељезничка станица Омарска). Посебно треба истаћи гест РТРС, која је у тестирање најновије SONY камере укључила студенте Академије умјетности, и камеру им повјерила за израду студентског рада. Овакав потез РТРС-a услиједио је због дугогодишње сарадње са Академијом, али и због етно групе "Ива", чији је издавач Музичка продукција РТРС.

РТРС је раније снимила два музичка спота за етно групу "Ива", за пјесму "Добро дош'о Христе" и за пјесму "Трилогија", који је такође представљао рад студента Жарка Калабе, такође радника РТРС-а.

Радња спота базирана је на првом стиху пјесме, "Снијег паде на бехар на воће" који метафорички говори о томе да нешто долази кад му није вријеме и када за то нисмо спремни. Суштински, спот говори о (не)могућности да се љубав доживи и оствари у вријеме ратова и опште људске несреће и пропадања.

Умјетнички руководилац и оснивач "Иве" Саша Павловић најавио је низ активности поводом јубилеја.

- Имамо амбициозне и велике планове за ову годину, а намјеравамо да завршимо нови албум до краја године. Требало је да имамо велики концерт на Видовдан у Добоју, али је отказан због мајских поплава - казао је Павловић.

Он је подсјетио је да су поплаве у Добоју уништиле опрему и вјежбаоницу групе "Ива", па су им пореметиле бројне планове. Међутим, велики концерт поводом 10. рођендана би требало да буде одржан крајем љета.

Истакао је да "Ива" добија карактеристичнији звук, што је за младе музичаре највећи успјех.

Борис Благојевић