latinica  ћирилица
ЕТНО-ГРУПА "ИВА" | 02/03/2015 | 13:19

ОДРЖАНА ПРОМОЦИЈА НОВОГ СПОТА ЕТНО ГРУПЕ "ИВА"

У Добоју је у суботу промовисан спот етно-групе "Ива" за пјесму "Не додоле!Терање кише”

 Приход од улазница и хуманитарног броја 1458, који ће бити активан цијели мјесец март, ићи ће за обнову у поплави уништеног добојског Центра за културу и образовање.

Овом културном догађају је присуствовало скоро 400 грађана града Добоја и тиме су показали своју подршку у жељи да се “поново упале свјетла” у овом храму културе у Добоју.

Промоција спота и мини концерт етно-групе “Ива” симболично су одржани у девастираној биоскопској сали Центра за културу и образовање у Добоју, који је током поплава претрпио огромну штету. Управо тамо гдје су почели своју музичку причу, чланови етно-група "Ива" вратили су се и у најтежим тренуцима. Са неизмјерном жељом да помогну свом граду и позорници на којој су стасавали, први су придружили помоћи, допринесећи обнови Центра за културу и образовање, пјесмом и спотом, које су снимили у част поплављеном и похараном граду.

Професор Саша Павловић, музички руководилац групе “Ива” рекао је да концерт није само промоција спота, већ и хуманитарног броја 1458, који је активиран за обнову добојског Центра за културу и образовање. Павловић је изразио жељу да се култура поново врати у Добој и поручио да сами грађани морају бити први, који неће разочарати свој град.

Овим спотом наставља се сарадња етно-групе "Ива" и наше куће, односно Музичке продукције, као и подршка оваквом пројекту у сваком погледу. - изјавила је Маја Татић музичка уредница РТРС-а.

На промоцији у Добоју био је и Жарко Калаба, који је уједно и редитељ, монтажер и сценариста спота. Он је захвалио грађанима Добоја на подршци и поручио да би у обнављању “требало кренути од културе и наставити даље".

Директор Центра, Новак Радојчић ,рекао је да по окончању тендерске процедуре, радови на обнови сале почињу наредног мјесеца и да је свака новчана помоћ добродошла. Он је истакао да је град Добој издвојио око 30.000 КМ, али да је неопходно 300.000 КМ, да се Центар врати у ситуацију прије поплава. Он је упозорио да ће девастираност објекта Центра битно утицати на културна дешавања ове године, чиме се доводи у питање и организовање традиционалног “Театар феста”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Божица Мирковић