latinica  ћирилица
ALEXANDRIA | 31/10/2012 | 10:39

Alexandria - премијера спота на MTV-у

"Хајде да плешемо" тачно у поноћ премијерно на MTV Adria

Апсолутна музичка атракција, бенд Alexandria наставља са освајањем музичког тржишта. Њихов квалитет препознао је и MTV. У емисији “Домаћи задатак”, 30. октобра, тачно у поноћ, премијерно је приказан спот за пјесму “Хајде да плешемо”.

Албум групе Alexandria “Активни радио материјал” урађен је у Музичкој Продукцији РТРС-а, као и спот за пјесму “Хајде да плешемо”. Спот се већ завртио широм БиХ, а сада ће га моћи видјети и чути и остатак региона. О споту не треба пуно говорити с обзиром да је на њему радила провјерена екипа РТРС-а, а о квалиту просудите сами. Фронтмен групе Тибор Тишма подијелио је с нама планове групе за наредни период, али и рекао шта за бенд и њега лично значи премијера на "MTV Adria”.

Гледаоци "MTV Adria” премијерно ће видјети ваш спот за пјесму “Хајде да плешемо”. Шта за вас лично то значи,а шта за саму групу?

Тибор: За мене пуштање спота Alexandiе на MTV-у има наравно и личну сатисфакцију, поред тога што доказује да смо бирали праве људе са којима сарађујемо, од екипе Музичке продукције РТРС-а до људи попут Мише Кочића, Драгана Радетића, Саше Каракаша, Сандре Глумац и многих других који су, прије свега, направили продукт, спот, који испуњава све критеријуме за емитовање на било ком тв-у па и МТВ-у. За мене, а наравно и за цијели бенд, ово је нека врста "малих побједа" јер било који помак у правом смијеру нама је доказ да то што радимо има смисла и није само наш хир већ је нешто што има потенцијал да неког заинтересује и да неко себе нађе у пјесмама, што је за сваког аутора “велика побједа”.

У којој мјери ће појављивање спота утицати на ваш даљњи рад?

Тибор: Појављивање на MTV-у отвара бенду нови простор за рад, отвара врата за нове идеје и нове помаке. Доћи до одређене границе и онда стагнирати, те једни другим честитати и хвалити се међу собом није мој циљ. Бенд мора увијек да иде напријед и да налази начине да изађе из своје комфорт зоне, у супротном врло лако се улази у комфоризам свакодневнице. Да цитирам Ђулета из Ван Гога “Ако станемо губимо све”.

Да ли би то могао да буде вјетар у леђа и неким другим бендовима на овим просторима?

Тибор: Ја се искрено надам да, да. Здраво такмичење између бендова и њихових успјеха је добра ствар, као и у свему, био то спорт, музика, бизнис или било шта, ако имаш неког или више њих да се поредиш то те тјера на нове идеје, нове албуме, нове спотове и такве ствари ти дају жељу да урадиш нешто на што можеш бити поносан.

Који су планови Alexandrie у наредном периоду?

Тибор: Ја већ неко вријеме радим на новом албуму, припремам нове пјесме и Alexandria се сада на пробама концентрише на то да пјесме и албум који планирам за сљедећу годину мора да превазиђе “Активни Радио Материјал”. Поред тога, тренутно се припремамо за нешто о чему још нећу говорити јер није стопостотно, али ће се знати за јако кратко вријеме и, ако се коцкице посложе, подијелићемо то са јавношћу, међу првима наравно нашим великим пријатељима, људима са РТРС-а.

Какву поуку, или какав савјет, бисте могли дати људима који тек почињу и настоје да изграде себе? Шта је оно што сте ви до сада схватили, а што можда на неким почецима нисте ни претпостављали да би могло да буде од користи?

Тибор: Поруку за бендове који тек почињу да раде...? Мислим да је на првом мјесту апсолутна и непоколебљива вјера у себе и свој рад, фокус на циљ и бити спреман на јако много рада, а при том бити свестан да је улазак у овај бизнис ни по којем основу сигуран. Ако би се неко одлучио радити на ауторском пољу, мора себе дати у потпуности. Истовремено, бити вођен идејом да ниси најпаметнији и да савјети од људи из музике са много већим каријерама и успјесима, а који имају шта паметно да кажу могу да буду од велике користи. Заправо, да одлуке и потези нису вођени егом, већ идејом како напредовати.

Бенд чине четворица момака који за себе кажу да су "нераскидива заједница људи и пријатеља којима је императив да своју склоност ка креативности ускладе са својом љубављу према музици и рјечима". Група кокетира са модерним рок звуком и разним утицајима са домаћих и страних простора. Осим Тибора Тишме, вокал гитара, ту су још и Бојан Јокшић, бас гитара, Драган Моцоња, гитара и Драженко Копуз, бубњеви. Ово су момци којима се предвиђа блистава музичка каријера и о којима ће тек да се прича.

Подјећамо да је албум “Активни радио материјал”, у издању Музичке Продукције РТРС и насловна пјесма “Хајде да плешемо”, премијерно представљен 14. маја у Бањалуци, те да је, у само двије седмице, видео на јутјубу прегледан преко 7 000 пута . А да је пјесма велики хит говори и то што публика, на наступима, већ са првим тактовима пјевуши стихове.

 

Божица Мирковић