latinica  ћирилица
46 година Радија Републике Српске
Радио је класика
46 година Радија Републике Српске
06:00
НА ПРОГРАМУ
ПОНУТОСРИЧЕТПЕТСУБНЕД
О ЕМИСИЈИ
46 година Радија Републике Српске

Радио Републике Српске, 2. фебруара обиљежава 46 година рада.

Програм је ,1967. године, почела да емитује Радио Бањалука, као локални медиј , а касније као регионална радио-станица Босанске Крајине.

Радио Републике Српске данас је савремени електронски медиј који емитује 24 часа квалитетног програма, информативног, едукативног, образовног, документарног, научног, културног, вјерског, омладинског, дјечијег, забавног, хумористичког и спортског, настојећи да задовољи укусе и потребе слушалаца свих узраста.

Покривајући сигналом цијелу територију Републике Српске, мрежом информативно-техничких центара у Источном Сарајеву, Требињу, Бијељини и Приједору, затим дописништвима у Брчком и Београду, те дописничком мрежом у градовима широм Српске, Радио Републике Српске је присутан и извјештава свакодневно о свим важнијим догађајима широм Српске, БиХ и региона, пратећи у стопу свакодневни живот у свим његовим сегментима.

Крајем 1993. године, Радио Бањалука се интегрише са Српским радиом на Палама и постаје дио јединственог система тадашње Српске Радио-телевизије, а сада Јавног медијског сервиса Радио Телевизије Републике Српске.

Данашњи Радио РС, већ трећу годину ради у модерним технолошким и логистичким условима.

Под заједничким кровом савременог РТВ дома у Бањалуци, располаже капацитетима у којима се могу производити најсложенији програмски садржаји и реализовати најзахтјевнији радијски пројекти.

Од прошле године интегрисани смо у јединствен систем са Телевизијом и Мултимедијом, тако да се користе све предности заједничког функционисања.

Радио Републике Српске данас има значајну улогу у медијском простору Босне и Херцеговине, јер свој рад заснива на објективном информисању и професионалном односу према раду.

Брзина, тачност и поузданост основне су карактеристике на којима се заснива програмска политика данашњег Радија.

У бројним емисијама различитих профила слушаоци добијају актуелне информације из свих сегмената живота, али смо често и тумачи дневних збивања, различитих друштвених појава и процеса.

Кроз наш програм трудимо се да задовољимо све укусе. Неке од емисија су се претходних година испрофилисале и постале препознатљиве. То су Јутарњи програм, у којем сваки дан, већ од 6 часова, нудимо различите теме, о којима разговарамо са нашим гостима у студију и слушаоцима, који се укључују директно у програм; преглед најважнијих актуелних догађаја код нас и у свијету доносимо свакодневно у Дневнику радија у 16 часова. Радним даном, од 14 до 16 часова, Свилен конац слушаоцима дарује обиље прича о народним обичајима и вјеровањима, о нашој историји и баштини, а све подвучено нотама најљепших народних пјесама. Медаљони у времену су радио- документартни серијал, који на посебан начин кроз путописне забиљешке, записе дипломата, новинара и научника афирмишу Бањалуку као мултицивилизацијски град на истоку запада и западу истока,а емитују се недјељом од 18 часова. Спортско-забавно поподне је најзначајнија спортска емисија Радија РС, у оквиру које се прате сва значајна спортска дешавања и манифестације код нас и у свијету. Разговори са спортистима, младим талентима, гостима у студију, жива укључења, и пуно забавне музике, карактеристике су ове емисије, заштитног знака Радија РС.

 

Редакција: Посебне емисије

01/02/2013 | 10:37
Поводом годишњице радија доносимо вам интервју дугогодишњег водитеља и уредника препознатљивог гласа, Милана Хајдуковића.