X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Јелена
Домаћа серија
Јелена
20:15
НА ПРОГРАМУ
ПОНУТОСРИЧЕТПЕТСУБНЕД
О ЕМИСИЈИ
Јелена

ЈЕЛЕНА – домаћа серија, 110 епизода, пон-пет у 20.15

Година: 2005

Земља: Србија

Жанр: теленовела

Форма: серија
Креатори: Јоаqуíн Гуерреро, Цасасола y Гóмез
У главним улогама: Аљоша Вучковић, Даница Максимовић, Ирфан Менсур, Срна Ланго, Бојана Ординачев, Срђан Карановић

Ова теленовела је снимана током 2004. и 2005. године. Радња се базира на сценарију од 110 епизода, чији је аутор Мексиканац Хоакин Хереро Касасола (Јоаqуíн Гуерреро Цасасола). Серију су режирали Андреј Аћин и Милош Петричић. Главну музичку тему "Сада знам", изводили су Даница Карић и Душан Зрнић. Песму "Мрва среће", која је такође често коришћена као музичка подлога, изводила је Милица Бабић. Серија је рађена по угледу на латиноамеричке теленовеле, али је радња прилагођена нашем поднебљу.

Београд у седамдесетим, прошлог века: Млада Јелена, ћерка високог функционера у партији и угледног београђанина и млади, сиромашни Вук су одлучили да побегну из града на њен осамнаести рођендан. Неко је међутим сазнао за њихов план и одлучио да им помрси конце. Јелени је стављено средство за успављивање у шампањац и неко је закључава у собу. У исто време неко пуца у Владимира, Јелениног оца. Вук чује пуцњаву и покушава да помогне Владимиру. Људи, коју долазе на место злочина, су убеђени да је Вук убио Владимира. Вук бежи и напушта тадашњу Југославију.

Након три деценије, желећи да истера правду, Вук се враћа у Београд са ћерком Хелен. Вук има и сина Мајкла, са којим је у лошим односима. Вук отвара фирму "Стигма", десна рука му је Татјана Пантић, његова асистенткиња. Татјана је потајно заљубљена у Вука.

Јелена је се удала за Ратка Милијаша и има са њим двоје деце Сашу и Лидију. Док Саша успешно ради као новинар, Лидија не успева да се оствари и снађе у животу и често хода странпутицом. И ако Ратко воли Јелену, већ дуже време има аферу са Софијом Јовановић, власницом модне агенције.

Ратко се труди да осујети Вукове планове из љубоморе, јер зна да су се Јелена и Вук некада давно волели.

Саша Милијаш и Хелен Деспотовић се упознају. Излазе заједно и заљубљују се. Нико се и не нада да ће неочекивани сусрет Саше и Хелен постати фаталан за двоје младих који решавају да започну заједнички живот.

Прича добија нове димензије, када Саша, у својству новинара часописа Румбус стиже у предузеће Стигма, да направи интервју са Вуком Деспотовићем и тамо сретне своју мајку Јелену и своју вољену Хелен и сазнаје да је она ћерка човека, за којега се сматра да је убио његовог деду. Касније се причи прикључује криминална организација под именом "Птица Феникс", у чије канџе упада Јеленина ћерка Лидија. Јелена обољева од тумора на мозгу. Ратко јој не саопштава дијагнозу.Редакција: Забавни програм