X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Васкрс у Српској
Највећи хришћански празник Васкрс прославимо заједно!
Васкрс у Српској
12:30
НА ПРОГРАМУ
ПОНУТОСРИЧЕТПЕТСУБНЕД
О ЕМИСИЈИ
Васкрс у Српској

Кроз шаренило традиције, обичаја, те вјере, путујемо од Новог Града до Требиња, а све је зачињено добром народном музиком. Уз оркестар Перице Јаћимовића током цјелодневног програма забавиће нас: Чеда Марковић, Данка Стојиљковић, Слађана Мандић, Стефан Петрушић, Цеца Видовић, Жељко Ђмура те Јандрино јато.

Љубав, кажу, не познаје ни границе, ни обичаје, а ни правила, па је тако спојила дјевојку из великог града и младића из херцеговачког села. Необична и лијепа љубавна прича из села Подвори код Требиња пркоси модерном времену и навикама, те свједочи да још има вјерних чувара традиције и породичних вриједности. Из сарајевско – романијске регије стиже прича о чувеном скоруп кајмаку који је бренд овог краја. У Чајничу јаја шарају на стари, традиционални начин, а главну шару исцртавају, вјеровали или не, мрави. Говорићемо и о чудима Светог Василија Острошког. Представићемо и необична презимена приједорског краја, али и чути чувену ојкачу. Упознаћемо и вриједне домаћине из Семберије, те сазнати нешто више о чувеном мосту на Рачи. За Тару Марковић из Београда кажу да је најмлађи романописац у Србији, а вјероватно и на ширем простору. Књиге су њене омиљене играчке, а свој први роман објавила је са само 10 година. У студио нам стижу и пјевачке групе, културно умјетничка друштва, опанчарка из Републике Српске, која ће нам са својим гостима извести перформанс, те још много гостију који брижно чувају српске обичаје.

Ово је само дио оног у чему ћете сигурни смо уживати од 12 часова и 30 минута.Највећи хришћански празник прилика је да се још једном подсјетимо на важност вјере, традиције и обичаја нашег народа. Проведите га у кругу породице и вама драгим особама. Будите и ви дио славља, будите уз васкршњи програм РТРС-а! Ваши домаћини су Верица Калаба и Срђан Радановић.

ХРИСТОС ВАСКРСЕ, ВАИСТИНУ ВАСКРСЕ!!!

 

Редакција: Забавни програм