latinica  ћирилица
Трагови
Информативно документарни програм
Трагови
17:05
НА ПРОГРАМУ
ПОНУТОСРИЧЕТПЕТСУБНЕД
О ЕМИСИЈИ
Трагови

Нова емисија у програмској шеми РТРС  "Трагови",  балансирајући између информативног и документарног, кроз динамичан новинарско-истраживачки приступ  обрађује теме из историјског конекста, али и феномене савременог живота . Циљ је да се кроз разговоре са стручњацима, научницима, директним актерима и свједоцима, баци ново свјетло на догађаје, личности и појаве које су имале или имају утицаја на  живот обичног човјека, историјски, политички или оппштедруштвени контекст у којем живимо.

Разговарамо са угледним и успјешним историчарима, љекарима, социолозима, стручњацима за модерене технологије.  Посјећујемо људе, породице, поједнице   на чију свакодневицу , иако често тога нису свјесни, утичу велики догађаји из прошлости, феномени савременог живота.

Тако ћемо настојати да бацимо ново свјетло на велике догађаје из историје   који су били прекретница не само на  нашем, него и ширем простору, а о којима се мало зна у широј јавности. Истражићемо савремене феномене због којих се отварају полемике и сукобљавају мишљења и интереси  попут  проблема све чешћих  епидемија нових вируса, негирања вакцинације,  селективних абортуса, утицаја интернета и друштвених мрежа на живот савременог човјека. Интервјуишемо најкомпетнтније саговорнике из различитих области .

Емисјиа "Трагови" је на програму сваког другог четвртка у 17 часова.

Пратите "Трагове" , сазнајте више!

 

Редакција: Информативни програм