latinica  ћирилица
Сенке над Балканом
Домаћа серија
Сенке над Балканом
20:15
НА ПРОГРАМУ
ПОНУТОСРИЧЕТПЕТСУБНЕД
О ЕМИСИЈИ
Сенке над Балканом

  

Нова серија продуцента и редитеља Драгана Бјелогрлћа под називом "Сенке над Балканом"  од 22. октобра на националним телевизијама у Србији, Македонији, Републици Српској, Словенији и Црној Гори, као и у Руској Федерацији.
Након великог успјеха са серијалима "Вратиће се роде" и "Монтевидео", Драган Бјелогрлић се овог пута представља драмским трилером, чија је радња смјештена у бурни период с краја двадесетих година прошлог вијека. Балкан, као простор у коме се укрштају висока политика, локални интереси, капитал и криминал је амбијент у коме се одиграва ова серија. Инсистирајући на атмосферским кадровима, редитељским и сценаристичким неочекиваним обртима и добро извајаним ликовима, Драган Бјелогрлић нам овом серијом доноси “постмодерну балканског телевизијског простора”.
Осим Бјелогрлића, који игра главну улогу, у “Сенкама над Балканом” гледаћемо и Андрију Кузмановића, Гордана Кичића, Жарка Лаушевића, Марију Бергам, али и међународну поставку коју чине славни руски глумци - Александар Галибин и Андреј Зибров, као и овдашњој публици добро познати Горан Богдан, Бојан Навојец, Тони Михајловски и Петар Арсовски.
Сценарио за ову серију, према филмској причи Стевана Копривице, написали су Даница Пајовић, Дејан Стојиљковић, Владимир Кецмановић и Драган Бјелогрлић, а музику и овог пута потписује Магнифико.

 

 

 

Редакција: Документарни и страни програм