latinica  ћирилица
СПОРТСКИ ДОДАТАК | 30/03/2013 | 11:52

"Борац" добија лиценцу

Борац је обезбиједио неопходна средства за измирење дуга и исплату дијела плата играчима те стекао услове да добије лиценцу за међународну сцену.

Новац је прикупљен за хваљујући ангажмну и помоћи предсједника Републике Српске Милорада Додика и његовог кабинета, компанији "Интеграл инжињеринг", предузећима "Нискоградња", "Ланако" Бањалука, "Грађење" Источно Сарајево, "Независним новинама", Комплексу Бањалука, хотелу "Босна".

Такође, нађен је и заједнички језик са повјериоцима па је клубу са Градског стадиона послије дуже времена деблокиран рачун.

"Задовољни смо што је обезбијеђена лиценца и што ће Борац моћи да изађе на међународну сцену. Вјерујем да ће се до Европе доћи квалитетним играма у Премијер лиги. Успјели смо да се договоримо са власником Школе фудбала "Џаја" Миливојем Глишићем, који је одблокирао рачун на два мјесеца и за то вријеме треба да се пронађе рјешење за исплату дуга који износи више од 810.000 марака. Слично је договорено и са нашим некадашњим чланом Радне заједнице Мишом Вукељом, који ће такође пролонгирати потраживања" истакао је мандатар за састав новог управног одбора Слободан Радуљ.

Бањалучанима је у петак скинута и суспензија због неизмирених обавеза БСК-у па у клубу са великом дозом оптимизма улазе у дерби 19. кола Премијер лиге БиХ са Зрињским.

"Пронашли смо заједнички језик. Борац је испоштовао дио дуга онолико колико је то у овом тренутку реално, а за остатак ћемо накнадно да се договоримо", рекао је предсједник БСК-а Новак Дамјановић, који је додао да ће суспензија бити скинута аутоматски као што је и наступила.

Радуљ одржао је састанак са фудбалерима Борца, који су по његовим ријечима пристали да се и обавезе према њима пролонгирају.

ЋОптимизам у клубу је сада на много већем нивоу. Већ у суботу играчи би требало да добију дио плате и вјерујем да ће ситуација из дана у дан бити све боља", нагласио је Радуљ.

Шеф стручног штаба Слободан Старчевић за меч са Зрињским не може да рачуна због жутих картона на Вулета Тривуновића, док је Милан Ступар повријеђен, а неизвјестан је и Ведран Кантар који има проблема због вирозе.

"Не треба трошити пуно ријечи на сусрет са Зрињским. Наш циљ је излазак на међународну сцену, а до њега можемо доћи само побједом. Тријумф у овом сусрету имао би и специфичну тежину, јер би са њим потпуно отписали Зрињски, а можда и већ послије овог кола избила на треће мјесто које води у Европу", нагласио је Старчевић.