latinica  ћирилица
СПОРТСКИ ДОДАТАК | 07/04/2013 | 17:07

Побједа српског дубла, корак до полуфинала Дејвис купа

Тениска репрезентација Србије повела је са 2:1 у четвртфиналу Дејвис купа против САД, пошто су Ненад Зимоњић и Илија Бозољац у Бојсију савладали браћу Мајка и Боба Брајана са 7:6 (7:5), 7:6 (7:1), 5:7, 4:6, 15:13.

Српским тенисерима сада је довољна још једна побједа у синглу како би изборили пласман у полуфинале Свјетске групе.

У мечу који је трајао четири и по сата и обиловао преокретима више нерава и концентрације у одлучујућим тренуцима имао је српски дубл.

Зимоњић и Бозољац су на старту меча прилично неочекивано и брзо повели са 2:0, али је услиједио велики повратак браће Брајан, који су стигла до изједначења.

Пети, "маратонски" сет ипак је заслужено припао српским тенисерима и сада у мечеве сингла дефинитивно улазе као фаворити.

"Прије меча сам имао опкладу са Изнером колико ће вас бити овде. Мислим да сам побијдио. Хвала вам, као да смо играли код куће", поручио је Зимоњић навијачима послије меча и додао: "Ово је велика предност. И Виктор је био на двије лопте од побједе. Новак је такође одиграо врхунски, надам се да ће тако бити и у недјељу."

Илија Бозољац је истакао да су се он и Зимоњић допуњавали у сваком сегменту игре и захвалио се породици на подршци.

Данашњи програм у Бојсију отварају Новак Ђоковић и Сем Квери, а у петом дуелу снаге ће одмјерити Џон Изнер и Виктор Троицки.