latinica  ћирилица
У РИТМУ ДАНА | 31/05/2013 | 17:27

ПАВИЉОН БиХ-МЕЂУ ПРВИМА СПРЕМАН ЗА СТУЧНУ ЈАВНОСТ И НОВИНАРЕ

''У РИТМУ ДАНА''- 27. 05. 2013. Павиљон Републике Српске, који представља Босну и Херцеговину на 55. Венецијанском бијеналу, данас је међу првима био спреман за стручну јавност и новинаре, потврдила је за Радио Републике Српске, директорица Музеја савремене умјетности Српске , Љиљана Лабовић Маринковић.

 

Она је рекла да су новинари и посјетиоци на Бијеналу већ чули за умјетника Младена Миљановића , који пројектом ''Врт уживања'' представља БиХ на најпрестижнијој културној манифестацији савремене умјетности у свијету.
Љиљана Лабовић Маринковић напоменула је да очекују да током дана Павиљон БиХ посјети и званични стручни жири Венецијанског бијенала, што ће свакако, како је рекла, бити велика част за Павиљон БиХ, као и тим Музеја савремене умјетности РС, који улаже много напора да Павиљон буде што видљивији и посјећенији.
Постављањем официјелног банера изложбе "Врт уживања" на зграду Палате Малипиеро у Венецији, званично је завршена адаптација изложбеног простора и продукција пројекта којом БиХ учествује на Бијеналу, а изложба ће бити отворена у четвртак, 30. маја. 

РАЗГОВОР СА ЉИЉАНОМ ЛАБОВИЋ- МАРИНКОВИЋ- емитован у емисију '' У ритму дана''-

27. 05. 2013