latinica  ћирилица
У РИТМУ ДАНА | 31/05/2013 | 17:38

Павиљон БиХ на 55. Венецијанском бијеналу - један од 10 павиљона које треба видјети- оцјена италијанског часописа '' Култура панорама''

'' У РИТМУ ДАНА''- 29. 05. 2013. Један од најчитанијих италијанских магазина и портала "Култура панорама" објавио је да од 10 изложби које се издвајају и које треба видјети на 55. Венецијанском бијеналу јесте и изложба "Врт уживања" Младена Миљановића, која у продукцији Музеја савремене умјетности РС представља БиХ на Бијеналу.

Павиљон БиХ на 55. Венецијанском бијеналу отворен је за кустосе, новинаре, галеристе и критичаре од 27. маја, а свечано отварање павиљона у Палати Малипиеро заказано је за сутра увече.
У чланаку који је објавио италијански магазин '' Култура панорама'', о 10 изложби које треба видјети на Венецијанском бијеналу, на првом мјесту се помиње рад умјетника из РС Младена Миљановића '' Врт уживања''.
''То је било велико изненађење за све чланове који су радили на припреми изложбе и павиљона, али и мене као умјетника чији рад представља Босну и Херцеговину на овој престижној културној манифестацији, рекао је за Радио Републике Српске '', Младен Миљановић.

'' Ово   је једна врста потврде да смо на добром путу .Оно што је најбитније за наша умјетност и то чиме се представљамо на Бијеналу смо добили одличне потврде и мишљења и прије званичног отварања Бијенала'', рекао је Миљановић.
Младен Миљановић нам је  у телефонском разговору  потврдио да је посјећеност и интересовање за Павиљон БиХ, изузето велика . Он је , каже у сталној кумуникацији и интеракцији са публиком , и то је показатељ да оно чиме се БиХ представља на овогодишњем Бијеналу има своју вријеност, и не оставља равнодушним ни ни најстрожију стручну јавност.


Након десетогодишње паузе ово је други наступ БиХ на бијеналу. Покровитељи наступа БиХ на бијеналу су Министарство цивилних послова БиХ и Министарство просвјете и културе Српске, а организатор наступа Музеј савремене умјетности РС.
Павиљон БиХ, биће отворен сутра 30. маја у 19 часова и 30 минута , а изложбу ће отворити Младен Миљановић перформансом '' Притисак жеља''. Свечаној церемонији отварања како се очекује присуствоваће министар Цивилних послова БиХ, Средоје Новић, представници Владе РС, ресорног министарства, као и друге бројне угледнеполитичке, јавне личности, умјетници. Свечано отварање Венецијанског бијенала биће у суботу 1. јуна

ТЕЛЕФОНСКИ  РАЗГОВОР СА МЛАДЕНОМ МИЉАНОВИЋЕМ , КОЈИ СЕ НАЛАЗИ У ВЕНЕЦИЈИ, ЕМИТОВАН У ЕМИСИЈИ '' У РИТМУ ДАНА''- 29. 05. 2013. од 13 часова