latinica  ћирилица
У РИТМУ ДАНА | 31/05/2013 | 17:51

Одличне рекације публике и стручне јавности - на отварању Павиљона БиХ на 55. Венецијанском бијеналу

''У РИТМУ ДАНА''- 31. 05. 2013. Свечана церемонија отварања Павиљона БиХ на 55. венецијанском бијеналу наишла је синоћ на одличан пријем цјелокупне стручне критике и јавности, рекла је у телефонској изјави за Радио РС директорица Музеја савремене умјетности РС Љиљана Лабовић Маринковић

 Изложбу је отворио умјетник Младен Миљановић извођењем перформанса '' Притисак жеља'', што је изазвало велико интересовање посјетилаца, рекла је директорица овог музеја. Медији у Италији оцијенили су да је Павиљон БиХ први на листи оних које треба посјетити на бијеналу.

  ''Синоћ у Венецији, на отварању Павиљона БиХ, било је заиста импресивно'', изјавио је за наш Радио министар просвјете и културе Горан Мутабџија. Он је нагласио да је ово велики искорак културе и умјетности РС у европским и свјетским оквирима. 

  ''Влада Републике Српске жели и настојаће и даље да подржи рад умјетника и културу , поврдила је потпредсједница Владе РС и министарка породице омладине и спорта Нада Тешановић. '' Сигурна сам да имамо шта да покажемо свијету и на тај начин представимо РС у најбољем свјетлу, '' рекла је Нада Тешановић, истичући да су ''најбољи амбасадори Републике Српске управо култура и спорт''.

  Изложба Младена Миљановића рађена је  у продукцији Музеја савремене умјетности Републике Српске. Изложба је отворена у присуству бројних личности из јавног и културног живота РС.
Венецијанско бијенале биће званично отворено сутра, 1. јуна, и трајаће до 23. новембра.

 

ТЕЛЕФОНСКИ РАЗГОВОРИ  СА  ДИРЕКТОРИЦОМ МУЗЕЈА  САВРЕМЕНЕ УМЈЕТНОСТИ  РС  ЉИЉНОМ ЛАБОВИЋ- МАРИНКОВИЋ, МИНИСТРОМ ПРОСВЈЕТЕ И КУЛТУРЕ РС ,ГОРАНОМ МУТАБЏИЈОМ И  ПОТПРЕДСЈЕДНИЦОМ ВЛАДЕ РС  И МИНИСТАРКОМ  ПОРОДИЦЕ ОМЛАДИНЕ И СПОРТА, НАДОМ ТЕШАНОВИЋ - емитовани  у емисији  '' У ритму дана''- 31. 05. 2013.  у термину  од 13  до 14 часова. АУДИО