latinica  ћирилица
ЈУТАРЊИ ПРОГРАМ | 02/07/2013 | 10:24

"ИНСТИТУЦИЈА БЕЗ ПАПИРА"

Агенција за информационо друштво Републике Српске је прва јавна институција у Републици Српској и БиХ која из пословања елиминише папирну форму! У Јутарњем програму Радија РС промовисан је нови програм „Институција без папира“ усмјерен ка развоју електронске управе, али и блог Агенције, који ће омогућити непосредну комуникацију запослених са широм јавношћу. (http://blog.aidrs.org/).

Директор АИДРС Срђан Рајчевић рекао је гостујући у програму Радија РС је да је овај програм уведен ради смањења материјалних трошкова и времена, продуктивности запослених, те транспарентности рада.
„Настојаћемо да у наредном периоду програм 'Институција без папира' развијемо на све републичке управне органе, као и органе локалне самоуправе у Републици Српској. Овај програм отвара и могућност креирања виртуелне канцеларије, односно запослени не морају бити на свом радном мјесту да би могли обавити неки радни задатак и да учествују у радном процесу“, рекао је Рајчевић.
Он је нагласио да програм „Институција без папира“ пореске обвезнике неће коштати апсолутно ништа, осим додатног напора и времена које ће јавни органи и њихов управљачки кадар морати уложити како би стекли ИБП цертификат.
„У циљу смањења трошкова, наше званичне препоруке ће ићи у правцу имплементације тзв. 'open sours' рјешења за управљање документима, а упутства и сву другу логистичку подршку ћемо пружати путем нашег портала и друштвених мрежа. Отварањем блога (http://blog.aidrs.org/) Агенција се у потпуности отвара према јавности, а сви запослени ће писати о пословима за које су задужени , рекао је Рајчевић.

Драшко Ратковић