latinica  ћирилица
ЈУТАРЊИ ПРОГРАМ | 28/08/2013 | 13:18

Сарадња Републике Српске и Србије у области спорта

Србија ће помоћи Српској у изради закона о спорту и формирању Спортског савеза

У изјави за Јутарњи програм Радија РС, Нада Тешановић, министар породице, омладине и спорта у Влади РС, након додјеле пасоша Републике Србије за 10 спортиста из Републике Српске, најавила је још бољу сарадњу у области спорта. Министарство спорта Републике Српске имаће из Србије сву стручну помоћ у припреми законских и подзаконских аката из области спорта, као и при формирању Савеза спорта Републике Српске. Ово је за наш Радио потврдио и Ненад Боровчанин, државни секретар за омладинуу Министарству за спорт и омладину у Влади Српске, најавивши сарадњу не само у спорту, него и у свом ресору.

 Сарадња ће се наставити након  и потисивања меморандума рукометног и ватерполо савеза. Ускоро би меморандуме требало да потпишу и пливачки, веслачки, тениски и стонотениски савези Републике Српске и Србије.

Када је ријеч о сарадњи спортских савеза, Миле Ковачевић, предсједник Фудбалског савеза РС, потврдио је да ће ове јесени бити одиграна фудбалска утакмица репрезентациија Српске и Србије. Фудбалски савез РС добио је сагласност Фудбалског савеза БиХ и сада се само чека потврда из Уефе и Фифе и одређивање термина.