latinica  ћирилица
100 ЛИЦА, ЈЕДНА ПРИЧА | 11/09/2013 | 10:31

ТИХОМИР ДАКИЋ: 58. од Ваших и наших 100 лица!

"УКОЛИКО ЖЕЛИТЕ ДА ВИДИТЕ ПРОМЈЕНЕ ОКО СЕБЕ , МОРАТЕ ДА БУДЕТЕ ДИО ЊИХ! МОРАТЕ УЧЕСТВОВАТИ АКТИВНО У ЊИМА!"

Ко је Тихомир Дакић?

Еколог, заштитник животне средине - заљубљеник у природу!

Тихомир Дакић

Професор физичког васпитања , рукометаш , али прије свега - бициклиста здравог, спортског духа, ума и тијела :)

Бањалучанин, активиста- борац за бољи статус сваког грађанина, борац за права човјека.

Тврдоглав, упоран и истрајан човјек , одан себи и својим ставовима. Критичку свијест су му још од малих ногу усадили родитељи, научивши га да ствари око себе не прихвата као "сервиране" и  једине могуће, већ да увијек истражује , анализира , учи , сазнаје , да  тражи , проналази и цијени праве животне квалитете. 

Аматерски се бавио глумом. Са градским позориштем "Јазавац" и представом "Браћа" , а у сарадњи са Андрејом Паћотом, талијанским режисером, боравио је у Њујорку 3 седмице. Након тога је услиједило снимање документарног филма " Speed of life"  ("Брзина живота") , филма посвећеног бициклизму и развоју циклотуризма.

Радећи у Центру за животну средину у Бањалуци од 2003.године почиње озбиљније заговарати све еколошке правце, па тако и примјену бицикла као превозног средства, рад на бициклистичким стазама, а заслужан је и за измјену и допуну закона о безбједности на путевима-кациге више нису морање, већ препорука. Национални је координатор за европску мрежу циклотуристичких рута и европске седмице мобилности. Ма , сав је европски , а наш човјек :)

РАДИ ОНО ШТО ВОЛИ!  ЖИВИ ЖИВОТ ИСПУЊЕН РАЗНИМ УСПОНИМА, ПАДОВИМА И КРИВИНАМА , АЛИ УСПЈЕШНО ОДРЖАВА РАВНОТЕЖУ :) А након пада, устаје, очисти са себе прашину, подигне главу и настави даље вожњу савршеном брзином живота! За слободу -ДВА СУ МУ ТОЧКА ДОВОЉНА ! :)