latinica  ћирилица
100 ЛИЦА, ЈЕДНА ПРИЧА | 13/09/2013 | 10:03

ВЕЉКО МАРИЋ: 60. од Ваших и наших 100 лица!

"Моја личност, мој карактер је да помажем људима, и када бих могао све из почетка , поново бих уписао медицину!", каже то магистар медицинских наука, хирург, професор, директор, декан, политичар из Фоче.

Вељко МарићПослије завршене средње школе у Сарајеву је уписао Медицински факултет. По завршетку студија, вратио се у своју Фочу гдје и до данас живи и ради. Каријеру је започео у примарној здравственој заштити, а послије завршио специјализацију опште хирургије, а 1992. постао је магистар медицинских наука.

Сплетом околности, 1993. др Марић постаје директор болнице, а 2005. декан Медицинског факултета. Бавио се и политиком, сматрајући да добар политичар мора бити и хуманиста.Много обавеза, много ангажмана, али увијек му је примарно - бити хирург!

Каже, успјех у било којој професији могуће је постићи уз бројна одрицања, дуготрајан рад, посвећеност , добру организацију, без ограниченог радног времена и уз неисцрпну подршку породице! 

Младима савјетује да је најбитније да изграде своју личност, да много уче, да се образују на европским и свјетским факултетима, али и да се врате у Републику Српску , да развијају своју земљу и себе!

ЖИВОТНИ МОТО ДР ВЕЉКА МАРИЋА ЈЕ -БИТИ ЧОВЈЕК!