latinica  ћирилица
100 ЛИЦА, ЈЕДНА ПРИЧА | 16/09/2013 | 11:02

ГОЈКО ШЕРБУЛА: 61. од Ваших и наших 100 лица!

Ко једном уђе у новинарске воде, тешко из њих излази! Може да мијења врсту медија или медијску кућу, али радозналост, потреба за информисаношћу и неуморна жеља за постављањем питања , не пролази тако лако ! Примјер за то је и сада пензионисани, новинар из Градишке, Гојко Шербула.

Новинарским водама успјешно плива још од средњошколских дана. Његово писање запазио је тада признат новинар који му је предложио хонорарни рад. Колебао се Гојко два мјесеца и одлучио да пошаље своју прву вијест, извјештај са догађаја. Та вијест је те 1958. године објављена на првој страници загребачког " Вјесника". "И ТАКО ЈЕ СВЕ ПОЧЕЛО! ," каже нам Шербула, " Да та вијест није објављена сигурно никада не би био новинар."

Гојко Шербула

Писао је Шербула и док је служио војску, "Чувари јадана" звале су се војничке новине. По завршетку војног рока и  ванредно завршених студија, Гојко је радио у привреди, затим био шеф кабинета предсједника општине Градишка.

Након тога почиње писати за бањалучки "Глас" и професионално гради каријеру новинара.

8 година радио је на радију Бањалука, био дописник за Радио телевизију Републике Српске, био уредник, новинар,један од оснивача и директор радио станице у Градишци.... а пензионерске дане дочекао је радећи у "Гласу Српске".

За крај , кроз свој позитиван примјер живота и рада Гојко нам поручује:

 " НОВИНАРСТВО ЈЕСТЕ ТЕШКО И ОДГОВОРНО , АЛИ АКО СЕ НА ТАЈ НАЧИН И РАДИ, ОНДА У ОВОМ ПОСЛУ НИКАДА НЕЋЕТЕ ИМАТИ ПРОБЛЕМЕ.

А КАДА БИХ СЕ МОГАО ВРАТИТИ И СВЕ ИЗ ПОЧЕТКА- ПОНОВО БИХ БИО НОВИНАР!",