latinica  ћирилица
100 ЛИЦА, ЈЕДНА ПРИЧА | 18/09/2013 | 09:46

ДАРКО ЦВИЈЕТИЋ: 63.од Ваших и наших 100 лица!

"САМО ВЈЕРУЈУЋИ СЕБИ, МОЖЕ СЕ ПРОКОПАТИ ПУТ ДО СЕБЕ!", каже нам то приједорски пјесник , глумац , режисер - у двије ријечи: умјетничка душа!

Дарко ЦвијетићИнспиративно је све што га окружује, а каже, умјетност је потрага за тишином, за миром, смирајем. Бекетове ријечи :"Учини то опет, погријеши још боље!" мото је Цвијетићевог списатељства и бављења умјетношћу, ево већ пуних 40 година.

У приједорско позориште дошао је још као младић, покуцао на врата и рекао "Хоћу да будем глумац!" и од тада остао је у позоришту 30 година. 

Прописао је покушавајући да ријечима уреди свијет који га окружује.До сада је написао 6 књига, 5 књига поезије . А режија је сублимат поезије, јер добар редитељ не може бити без метафоричког начина промишљања и схватања свијета.

Иза њега су бројне позоришне награде од његове матичне куће, награда за пјесништво, иако каже да награде за пјесме не ганја и не планира ганјати, јер је свака пјесма , сваки стих који напишете, већ по себи сама милост божија.

Шта даље? Наставити копати по себи, ићи из представе у представу, сањати свој сан и борити се да  кисик и даље дише кроз умјетност.