latinica  ћирилица
100 ЛИЦА, ЈЕДНА ПРИЧА | 08/10/2013 | 11:09

САША ЈОВИЋ: 76. од ваших и наших 100 лица

Прихватање живота, вјера у себе, снага духа и одлучна упорност , буквално, ПОДИЖУ НА НОГЕ!!! БРАВО САША!САМО НАПРИЈЕД!!!

Ово је Сашина животна прича:

Оперисан је  у Београду, на неурохирургији,  када је имао само 2 године. Након тога наставио је  "нормалан живот". Одрастао, школовао се, служио војску, запослио се, радио тешке, физичке послове. Тада је већ почео осјећати проблеме -болове у кичми, али није много бринуо о томе. Рат, стресна свакодневица, нестанак оца...све то проузроковало је у његовој 30-ој години живота нагло погоршање и парализу лијеве ноге. Из Теслића одлази у Добој, па у Бањалуку, па за Београд гдје је  оперисан и рехабилитован. 

Ипак ту није крај Сашиних мука. Отпуштен је кући. Наставља рехабилитацију. Здравствено стање се опет погоршава. У бањи добија коначну дијагнозу-остеопороза. Годину дана је трајала та неуспјешна рехабилитација, док се није одлучио ПОКРЕНУТИ! Воља, дисциплинованост, вјежбање, набављање справа, тегова, лопти, разних помагала...и почиње тренирање једног по једног мишића. Вјежба Саши постаје  као одлазак на посао-свакодневна, вишесатна обавеза. А шта га је водило и још увијек на том путу води: визија успјеха!!!

Резлтати постају видљиви! Након скоро годину дана потпуне непокретности, Саша успјева не само устати из колица, већ и направити прве кораке задивљујући и себе и друге!

Саша, само настави тако! Сви смо уз тебе!Изненађуј и даље, прво себе, а онда и нас, доказујући моћ вјере и снагу човјекове воље . Сигурни смо да ћеш своју визију остварити, да ће до прољећа резултати бити још бољи и да ћеш ускоро остварити своју жељу да радиш у некој организацији у којој ћеш своја искуства пренијети другима!