latinica  ћирилица
100 ЛИЦА, ЈЕДНА ПРИЧА | 09/10/2013 | 11:17

ГРАДИМИР КРАГИЋ: 78. од ваших и наших 100 лица!

Незаустављива и несаломива воља!ТО ЈЕ ОН!

Вид је изгубио у 15-ој години, прије тачно 42 године. Тај , како каже, ружни сплет околности, није га сломио, ни обесхрабрио,  напротив, створио је у њему јаку вољу за животом , вољу за  радом, за учењем нових ствари, за активирањем на разним пољима.

Након изласка из болнице, наставио је школовање у Земуну, гдје је завршио недовршене разреде основне школе и средњу школу. А по повратку у Теслић, каже, имао је срећу да добије посао у дрвној индустрији Борја  гдје је радио пуних 27 година.

Шта га покреће? Унутрашња снага и жеља, мотив да једноставно буде као и други људи, тј. како каже, да његов хендикеп буде што мање изражен. Зато је брзо савладао технику самосталног кретања, активирао се на многим пољима: радиоаматеризам, есперанто, организација слијепих и слабовидих особа. Вјеровали или не, Градимир сам поправља своју радио станицу, по потреби се пење на кров куће да наштима антену, али каже то најчешће ради ноћу , да не забрине комшије :) 

Живи сам, обавља сам већину послова, путује сам.... ГРАДИМИР ЈЕ САМОСТАЛАН И УСПЈЕШАН ЧОВЈЕК .

Својим примјером жели практично показати, доказати да препреке не постоје, жели подијелити своја искуства са другима и подстицати их да се самостално крећу!!!