latinica  ћирилица
100 ЛИЦА, ЈЕДНА ПРИЧА | 14/10/2013 | 09:49

ДРАГО ВУЧИЋ: 81. од ваших и наших 100 лица!

"Ријеч ДАР читана наопачке је РАД!, а заједно нас воде до напретка! Јер ако веслате само једним веслом-вртите се у круг,"поручује нам то сликар и просвјетни радник из Билеће.

Драго ВучићАкадемски је сликар. Ради у основној школи "Св.Саво" у Билећи гдје предаје ликову културу. По позиву, посјећује велики број ликовних саборовања, а већина их има хуманитарни карактер.

"Трудим се да свој дар , своје позвање које сам открио у раној младости, искористим на најбољи начин -да стварам с љубављу, да се тај дар умножи и да се пренесе на млађе генерације. У основи свега мора постојати љубав."

Највише га привлачи живописање и иконописање, а то су уједно били и његови први ликовни радови. Као свој први рад изобразио је лик породичне , славске иконе- Св.Николе. Добио је и благослов да његове иконе красе храмове и цркве у Републици Српској и шире.

Слика и пејзаже, а по жељи других ради и портрете.

ДОК СЛИКА ОСЈЕЋА СЛОБОДУ У ПРАВОМ СМИСЛУ РИЈЕЧИ! ПОТПУНУ СЛОБОДУ ИЗРАЖАВАЊА!

ОСЈЕЋА МИР У ДУШИ И ТИЈЕЛУ!

А да би смо сви то постигли морамо вриједно да радимо, али и да заблагодаримо, помолимо се. Тек тада, каже Драго, весламо пуном снагом и са два весла КА НАПРЕТКУ!