latinica  ћирилица
100 ЛИЦА, ЈЕДНА ПРИЧА | 15/10/2013 | 14:38

РАДЕ СТУПАР: 82.од ваших и наших 100 лица!

ЖИВИТЕ И РАДИТЕ -ОДГОВОРНО, ИСКРЕНО И ПОШТЕНО!!! РЕЗУЛТАТИ ЋЕ ДОЋИ САМИ ПО СЕБИ!!!

Од малих ногу желио је да се бави глумом. Редовно је одлазио у позориште , у кино, волио је гледати представе, филмове , а касније и глумачке таленате преко малог екрана.

Није му се испунила младалачка жеља да упише глумачку школу, већ је кренуо неким другим животним путем. Али ипак, пут га је довео у приједорско позориште. По позиву тадашњег директора позоришта, 1984. године Раде је добио прву улогу. Додуше, улога је у почетку била мала, али кроз припрему је расла , јер се редитељу допало како је Раде глумио. Такав вид похвале охрабри је младог Раду да настави да ради и развија свој глумачки таленат и љубав према овом позиву. Низале су се представе, различите улоге, а ове године Раде је обиљежио и лијеп јубилеј-30 година рада!

Био је и дуго остао "тремарош". Каже, желио је радити без грешке, а страх од грешке стварао је и трему. Ипак, уз колеге глумце полако је савладао и трему. Одиграо је велики број значајних улога и на сваку је поносан, јер је у сваку уткао дио себе.

"Кроз живот треба ићи одговорно, искрено и поштено!!! То "кошта" и у овом времену није баш "модерно", али то је једини вриједан начин живљења и рада! Начин  којим се и остварују ДОБРИ И ТРАЈНИ резултати! "