latinica  ћирилица
100 ЛИЦА, ЈЕДНА ПРИЧА | 17/10/2013 | 14:03

НИКОЛА ЗАКЛАН: 84. од ваших и наших 100 лица!

"Будите слободни! Срећни! И добри! Немојте превише дефинисати ствари, само их пустите да буду такве какве јесу. Можда само мало додајте атмосферу чистих, јаких боја....:)"

"Ја сам сликар.

Личанин из Суботице. Дошао у Бањалуку да студирам, нашао анђела , оженио се и остао .И већ 13 година сам ту. Најсрећније сам ожењен на свијету. И радим оно што волим.

Nikola Zaklan

Прво сам био фудбалер, а послије сам желио да будем кувар. Волим саобраћај,иако још немам положен возачки испит .Завршио сам двије саобраћајне средње школе. Има пуно ствари које волим да радим и којима бих се могао бавити, само ми треба мало више времена. И дан дужи од 24h. Али не жалим се, мени је лијепо.

Почео сам сликати у обданишту. Један дјечак је цртао каубоје и стално био у центру пажње. Нисам му дозволио да буде "главни" , па сам цртао и цртао док нисам научио нацртати и каубоје и индијанце и коње и...све!:) Од тада он више није цртао, а ја нисам престајао.

Имао сам више самосталних, више колективних изложби. Учествовао на великом броју ликовних колонија и тако упознао и земљу и бројне умјетнике.

ЗАКЛАН ЈЕ СВЕ: и галерија и атеље и умјетничке радионице и школа цртања, и сликање, и цртање и мозаици и скулптуре...нисам ограничен у умјетности. А за мене је умјетност емоција коју осјећам док стварам и по завршетку рада и емоција коју публика доживи док посматра тај исти рад .

У животу ми је најважнија супруга и живот са њом. Остало све иде с тим. Ако си срећан и добар унутра, у души....све остало је ЛАКО!!! :)"