latinica  ћирилица
ЗАЈЕДНИЧКИ ТАЛАС | 01/11/2013 | 07:38

ПЕРСПЕКТИВА ОПШТИНЕ КРУПА НА УНИ У ПРЕРАДИ ДРВЕТА

Начелник општине Крупа на Уни Гојко Кличковић изјавио је да природна богатства треба користити тако да се стварају услови за отварање нових радних мјеста, те најавио да ће у наредном периоду пажња бити посвећена преради дрвета.

"Планирано је да ове године у првој фази радимо само огревно дрво и прорез букових елемената, а наредне године да са радом почне сушара. Након тога треба да буде покренута производња пелета и на крају производња намјештаја за инострано тржиште", рекао је начелник општине Крупа на Уни која је јуче прославила крсну славу и Дан општине - Светог апостола Луку.
Он је навео да ће на овим пословима бити ангажовано 180 радника, наглашавајући да је, осим пољопривреде, перспектива Крупе на Уни управо у области прераде дрвета којој су намијењени погони у индустријској зони.
Кличковић је рекао и да је недавно почела да ради и Пољопривредна задруга "Подгорина" Хашани, а један од планираних пројеката је изградња инфраструктуре за наводњавање 130 хектара земљишта. "Осим тога планирана је и изградња погона за производњу киселог купуса и пластеника", навео је Кличковић.
Он је истакао и да до септембра наредне године треба да буде реализован пројекат изградње водовода за насеље Бушевић.
Кличковић је рекао да од недавно општина Крупа на Уни има интернет и да очекује да ће ускоро бити отворена и пословница неке од банака.