latinica  ћирилица
ЈУТАРЊИ ПРОГРАМ | 06/11/2013 | 11:21

Стоп насиљу на спортским приредбама

Министарство породице, омладине и спорта и Министарство унутрашњих послова РС, организовали су у Бањалуци округли сто о теми - како спријечити насиље на спортским приредбама. Овај догађај организован је у оквиру акције "Стоп насиљу у спорту", која ће трајати годину дана.

Иако насиља на спортским приредбама у Републици Српској има мање у односу на земље окружења, овим проблемом озбиљно треба да се позабаве све структуре друштва, изјавила је Нада Тешановић, министарка породице, омладине и спорта у Влади РС, гостујући у Јутарњем програму Радија Републике Српске. "Морамо пратити европске токове, мијењати законе и изрицати строже казне виновницима инцидената", нагласила је Тешановићева.

Велику улогу у правилном васпитању младих мора да преузме породица. У медијима треба да буде што више едукативних садржаја, а евентуалним инцидентима не треба прилазити сензационалистички.

Акција којом ће се покушати смањити број инцидената на спортским догађајима трајаће годину дана, а сличне трибине биће одржане и у осталим градовима Српске. Партнер у овој акцији биће РТРС.