latinica  ћирилица
ЈУТАРЊИ ПРОГРАМ | 13/11/2013 | 11:04

"Путеви здравља" воде у Бањалуку

Други међународни сајам "Путеви здравља" на којем се очекује више од 200 учесника и излагача, биће одржан од 14. до 16. новембра у Бањалуци. Манифестацију организује Туристичка организација Града Бањалука у сарадњи са бројним партнерима. И ове године окупиће представнике званичне, алтернативне и интегративне медицине који ће излагати своје производе и услуге, демонстрирати методе лијечења и кроз одређена предавања указати на њихову ефикасност.

Циљ сајма је да се кроз знање и искуство еминентних стручњака допринесе подизању свијести о значају превенције и промоције здравог начина живота, рекао је, гостујући у Јутарњем програму Радија РС, директор Туристичке организације Града Бањалука, Остоја Бараши.
У оквиру ове манифестације биће организовани и "Вртићи здравља", "Дјечији кутак" и "Јуниорска олимпијада", програм посвећен дјеци предшколског и школског узраста. На овај начин се указује на то да о здравим животним навикама и унапређењу здравља треба учити од малих ногу.
С обзиром на то да се 14. новембра обиљежава Свјетски дан борбе против дијабетеса, за посјетиоце сајма биће организовано бесплатно мјерење шећера у крви и други прегледи.
Ово је и прилика да се наш град промовише као значајна здравствено-туристичка дестинација, рекао је директор Туристичке организације Бањалука, Остој Барашин. Он је нагласио да се за наредну годину планира обједињавање два сајма, туризма и здравља, како би се унаприједила туристичка понуда Бањалуке, како на домаћој, тако и на регионалној туристичкој мапи.
Међународни сајам "Путеви здравља" одржаће се у бањалучком Дому омладине, а улаз на сајам је бесплатан.
О. Кораћ