latinica  ћирилица
ЈУТАРЊИ ПРОГРАМ | 20/11/2013 | 13:48

Јавни фонд за дјечију заштиту

Јавни фонд за дјечију заштиту, поводом обиљежавања 20. новембра, Међународног дана дјетета, обезбиједио је укупно 13 950 КМ, по 150 КМ за 93 дјеце, која су рођена у статусу петог и већег реда рођења у породици, рекао је директор Јавног фонда за дјечију заштиту РС, Момир Попић, гостујући у Јутарњем контакт програму Радија РС.

Исплата додатка на дјецу као и материјалног додатка, редовна је , а октобарском исплатом обухваћено је 30 180-оро дјеце, односно 21 411 корисника -родитеља. За редовну исплату додатка на дјецу, за мјесец октобар 2013. године обезбијеђено је
1 625 020 км, док је за исплату материнског додатка обезбијеђено 189 980 КМ за 2 665 мајки, односно 2714-оро дјеце, истакао је директор Јавног фонда за дјечију заштиту, Момир Попић.
Корисници додатка на дјецу, који до сада нису обновили документацију, то могу учинити и у наредном периоду код надлежних центара за социјални рад, односно служби социјалне и дјечије заштите у којима имају пребивалиште, додао је Попић.
И у наредном периоду приоритет Јавног фонда за за дјечију заштиту Српске  биће исплата додатка на дјецу и матерински додатак, нагласио је Попић и додао да ће, и у наредном периоду, уз очекивано повећање броја корисника, исплате бити до петог у мјесецу за протекли мјесец.
Фонд ће настојати да до краја текуће и у наредној години задржи динамику редовне исплате додатака на дјецу и материнског додатка, као и других права , у оквиру расположивих средстава, рекао је Попић, гостујући у Јутарњем контакт програму Радија РС.

Гордана Пртина