latinica  ћирилица
ЈУТАРЊИ ПРОГРАМ | 18/12/2013 | 08:42

Називи улица у Бањалуци

У граду тренутно називе има 580 улица, а у приградским насељима много је улица без назива. Таксисти и поштари често се жале да им проблем представљају и ненумерисане куће или измијешани бројеви. И квалитет табли на којима су исписани називи улица и кућни бројеви је лош.

У ужем градском дијелу Бањалуке, све улице имају име, док у приградском дијелу треба утврдити називе улица у МЗ Карановац-Јагарама и Дуципољу, Дебељацима, Мотикама, Рамићима и Драгочају. У граду тренутно називе има 580 улица.
Таксисти и поштари често се жале да им проблем представљају и ненумерисане куће или измијешани бројеви.
И квалитет табли на којима су исписани називи улица и кућни бројеви је лош.
Гостујући у Јутарњем програму Радија РС  Зоран Новаковић, начелник Одјељења за комуналне и стамбене послове и послове саобраћаја, рекао је да је градоначелник Бањалуке Слободан Гаврановић именовао комисију која ће разматрати све приједлоге за називе улица. Жеља је да се пронађу квалитетна и дугорочна рјешења која ће задовољити већину грађана.
Грађани могу предлагати називе путем Савјета мјесних заједница, али и све остале иницијативе ће се разматрати.
Новаковић је и најавио да би ускоро, на иницијативу градоначелника Слободана Гаврановића, улица Веселина Маслеше могла бити преименована у Господска, име које народ већ деценијама и користи.
Недавно је завршен тендер за набавку нових табли са називима улица и већ почетком наредне године може се очекивати да оне буду и постављене.
Обавеза града је да постави табле са називима улица, а власника објеката да потаве табле са бројевима.