latinica  ћирилица

XXII Зимске олимпијске игре

XXII Зимске олимпијске игре ће бити одржане у Сочију у Русији, од 7. до 23. фебруара 2014. године. Планирано је укупно да се ради 56 преноса из Сочија од којих ће већина бити у директном преносу, док ће они догађаји чији термини се поклапају бити емитовани у снимку.

БХ. скијашица Жана Новаковић носиће заставу БиХ на отварању Зимских олимпијских Игара у Сочију, а њена лична искуства моћићете сазнати пратећи блог Жане Новаковић на нашем порталу http://www.rtrs.tv/program/emisija.php?id=377

РТРС заједно са БХТ1 је власник ТВ права за територију Босне и Херцеговине. Наши гледаоци ће у фебруару моћи уживати у зимским спортовима на програму РТРС. Током игара биће одржано 28 такмичења у 15 спортова, а  85 држава потврдило је учешће на Зимским олимпијским играма.

На овогдишњим играма учешће је пријавило 85 олимпијских одбора. За потребе Зимских олимпијских игара 2014. саграђено је укупно 11 спортских борилишта, а сва борилишта подијељена су у двије групе: Олимпијски парк који се налази у самом граду Сочију, и Планински олимпијски комплекс у околини варошице Краснаја Пољана.

На програму РТРС од 07. до 23. фебруара, пратите XXII Зимске олимпијске игре.