latinica  ћирилица
МУЗИЧКА КУТИЈА | 15/12/2014 | 11:58

Потврђена прва имена ЕГЗИТ 2015.

Петнаести рођендан најбољег европског фестивала прославићемо у великом стилу: ЕГЗИТ фестивал биће одржан од 9. до 12. јула на Петроварадинској тврђави у Новом Саду, а потврђена су и прва имена јубиларног издања фестивала.

Један од најзнајчајнијих хард рок и хеви метал бендова свих времена, МОТÖРХЕАД, коначно стижу на ЕГЗИТ да на Петроварадинској тврђави у жестоком ритму отпраше чувене хитове! Легендарни бенд је давне 1975. године основао басиста, фронтмен и аутор пјесама, Леми Килмистер, једна од најутицајнијих личности у историји хеви метал и рок сцене.

Састав, познат је по томе су током свих ових година упорно одбацивали жанровске класификације своје музике, а фронтмен Леми традиционално отпочиње њихове концерте култном реченицом: “Ми смо Мотöрхеад. Ми свирамо рокенрол!”

Легендарни британски бенд има огромну базу обожавалаца на просторима бивше Југославије, још од шездесетих година када је фронтмена Килмистера, као једног од првих рокера који су овде свирали, дочекао и Јосип Броз Тито.

Упркос дугој каријери, Мотöрхеад је веома продуктиван бенд: у јануару отпочињу рад на свом 22. студијском албуму којим ће прославити 40. година постојања бенда, а неке од пјесама с овог албума ћемо имати прилике да чујемо и на Петроварадинској тврђави!