latinica  ћирилица
РИЈЕЧ ВЈЕРЕ | 30/03/2015 | 08:26

ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ “И МУДРИ И БЕЗАЗЛЕНИ, СУСРЕТ С ПАТРИЈАРХОМ”

Четвртак, 2. април, у 19 часова у Народном позоришту Републике Српске, Мала сцена

Читалачкој публици представља се Жана Вукосављевић, дугогодишња новинарка и уредница Религијског програма Радио Телевизије Републике Српске, својим првим књижевним остварењем под називом “И мудри и безазлени, Сусрет с Патријархом”.

Ауторка описује сусрет са Блаженопочившим патријархом српским господином Павлом са којим је имала част да сними божићни разговор у Београду крајем 2003. године. Због неизмјерног поштовања према личности Патријарха Павла и његових безвременских порука упућених свим људима без разлике, ауторка књиге “И мудри и безазлени, Сусрет са Патријархом” говори о околностима које су претходиле томе незаборавном сусрету, као и сам сусрет са Патријархом у згради Патријаршије Српске православне цркве у Београду. Покушала је да на што аутентичнији начин пренесе Патријархову живу ријеч, да ју отргне од заборава и подијели са другима. У додатку даје објашњења уз поједине Патријархове одговоре. Ријеч је о информацијама које употпуњују интервју са Патријархом, као што су извјештаји светих апостола и јеванђелиста Матеја, Марка, Луке и Јована, Житија светитеља итд.

Рецензијеза књигунаписалисудр Владислав Топаловић, професор Православног богословског факултета “Св. Василије Острошки” у Фочи и архимандрит Данило Павловић, игуман манастира Житомислић. Издавачка кућа “Арт-принт” из Бањалуке објавила је књигу “И мудри и безазлени, Сусрет са Патријархом” Жане Вукосављевић.

Ауторка је свој првијенац посветила свим трагаоцима за смислом постојања и путницима, којима су Љубав, Нада и Вјера водиље на животној стази.